- Jeg hylte og gråt da den kom opp til overflaten

Bjørn Florø Larsen kjempet i nesten to timer for å få opp kjempekveita.

Bjørn Florø Larsen hylte da gigantfisken kom til overflaten. 

Saken oppdateres.

Artsfiskeren tok søndag ettermiddag ei kveite på 161,6 kilo i Trondheimsfjorden.

- Jeg hylte og gråt da den kom opp til overflaten og jeg så hvor stor den var, sier Bjørn Florø Larsen.

- Rykket kraftig

Florø Larsen er en aktiv artsfisker og søndag ettermiddag var han ute på Trondheimsfjorden for å fiske etter kveite. Da ruggen bet på skjønte han med en gang at det var kveite han fikk på kroken.

- Jeg merket at det rykket kraftig i snellen og snøret, sier Florø Larsen.

Her kan du se flere tv-reportasjer om artsfiske i Trondheimsfjorden.

LES OGSÅ: - Pulsen er ikke normal ennå

Trettet den ut

Så startet kampen for å få den gigantiske fisken opp til overflaten.

- Jeg måtte legge all vekten min på stanga for å forsøke å trette den ut. Etter et kvarter hadde jeg ikke klart å rikke på kveita i hele tatt. Jeg spente hele kroppen og brukte det jeg hadde av krefter for å holde fisken, forteller Florø Larsen.

Kompisen til Florø Larsen styrte båten mot kveita for å forsøke å få den opp mot overflaten, mens Florø Larsen holdt i stanga. De var forsiktige slik at de ikke kjørte over snøret. Etter omtrent én time begynte Florø Larsen å merke at storfisken begynte å gi seg.

- Den kom sakte, men sikkert halvmeter for halvmeter opp mot overflaten, sier han.

SE OGSÅ: Fikk snål fisk på bestilling

- Det sykeste

Mens de kjempet for å få opp kveita begynte det å tordne og regne, men de nektet å gå opp det de skjønte måtte være en stor fangst. Etter 1 time og 40 minutter var fangsten oppe i overflaten.

- Jeg har aldri sett ei så stor kveite. Det var det sykeste av det syke da den kom opp. Vi sto der ute i tordnet og hylte og skrek. Det var en mektig opplevelse, sier Florø Larsen.

De forsøkte å få kroken ut av munnen på kveita for å slippe den fri igjen, men den hadde slukt den for mye til at det var mulig. Florø Larsen og kompisen måtte også kjempe for å få gigantfisken opp i båten.

- Vi tok ut av det siste vi hadde av krefter for å få kveita over ripa. Plutselig lå den der. Jeg kastet meg opp på det hvite dyret, sier han.

Bjørn Florø Larsen hylte da gigantfisken kom til overflaten. 

 

LES OGSÅ: Fikk kjempefisk i Trondheimsfjorden

- Aldri sett så stor kveite

Da de fikk kveita til land ble den målt og veid. Resultatet var at den var 2,19 meter lang og at den veide 161,65 kilo. Den største kveita som er tatt i Norge veide 223 kilo, ifølge Villmarksliv.

- Jeg har sett litt rundt og jeg tror at det er den største kveita som er tatt på stang i Trondheimsfjorden. Jeg har aldri sett ei så stor kveite før. Dette skjer bare en gang i livet, sier Florø Larsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå