Like før klokken syv tirsdag morgen begynte Trondheim bydrift å fjerne de lilla stemødrene fra Verftsbrua, populært kalt Blomsterbrua.

- Vi fjerner blomstene og planter nye før de begynner å visne helt, sier arbeidsleder Harald Ishol ved Trondheim bydrift.

Lyst å vite hvordan du får blomstene til å kvikne etter ferie? Her får du tipsene som redder visne blomster.

- Får tilrop fra turister

Det varme været de siste ukene har begynt å ta knekken på stemorsblomstene. Det er spesielt en del turister som har reagert på at de fjerner blomstene, som foreløpig ser helt fine ut.

- Vi har fått noen tilrop om hvorfor vi i alle dager fjerner de fine blomstene.

Fått stått i fred

Stemorsblomstene ble plantet tidlig i april, og nå er det på tide å bytte de ut med en skikkelig fargemiks av planter, bestående av blant annet petunia og andre blomster.

Det er ikke uvanlig at vandaler har vært på ferde og røsket opp blomstene, men så langt i år har det vært lite av dette.

- Blomstene har stort sett fått stå i fred i år, og vi har frem til nå kun byttet ut noen få planter her og der, sier Ishol.

Dagen i dag vil gå med til å fjerne de nåværende stemorsblomstene, og å klargjøre med ny jord før det blir omplanting onsdag.

- Forhåpentligvis vil de nye plantene holde seg helt til langt ut på høsten, sier Ishol.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Harald Ishol forklarer at varmværet har begynt å ta knekken på stemor-blomstene, og at de derfor må byttes ut. Foto: LINE PEVIK