Hvor høyt vil du ha det?

Adresseavisen inviterer til livlig paneldebatt om Nidarø.

Før og etter: Slik er utsikten mot Trondheim Spektrum i dag, sett fra gangstien ved Ilen Kirke, og slik vil den bli etter en eventuell ombygging. Dra pilen over bildet.

Saken oppdateres.

Debatten rundt den nye storbyhallen som planlegges på Øya går hett i Trondheim. Bygningsrådet har tidligere sluttet seg til planene fra Trondheim Spektrum, og saken er nå ute på høring. Ifølge planene blir den nye hallen 28 meter høy. Naboene protesterer. Høyre ønsker å stoppe utvidelsen, men Ap sier nei.

Her kan du melde deg på vår event på Facebook.

- Vil være debattarena

I den forbindelse inviterer Adresseavisen til paneldebatt førstkommende torsdag på utestedet Fire Fine i førsteetasjen på Adressahuset i Ferjemannsveien på Nedre Elvehavn. Debatten vil vare fra klokka 18.00 til 20.00.

- Adresseavisen ønsker å være en viktig arena og talerør for byutvikling. Vi ser at dette temaet engasjerer folk, og det kommer innspill fra både politikere, naboer og organisasjoner, sier politisk redaktør Tone Sofie Aglen i Adresseavisen.

LES OGSÅ: Øya-beboere vil ikke ha et nytt «Dora 3» i nabolaget

- Still spørsmål

I panelet vil de ulike synspunktene være representert ved følgende personer. Marek Jasinski (Ap), Hilde Opoku (MDG), Ingrid Skjøtskift (H), Øyvind Togstad (Norges håndballforbund) og Martin Oust (Øya velforening).

- Jeg håper publikum møter opp, sier sine meninger og utfordrer panelet med relevante spørsmål. Dette området er i utvikling, og det er nye utspill omtrent hver dag. Hvor skal hallen ligge? Hvor høy skal den være? Det er tydelig at dette er en bydel som mange bryr seg om, sier Aglen.

LES OGSÅ: Trondheim Spektrum blir 28 meter høyt

- Ofte for sent ute

Saken skal opp til politisk behandling i oktober. Flere av partiene i Trondheim har tatt til orde for at man må tenke nytt rundt området på Øya. Aglen håper på en spennende debatt med mange innspill.

- Vi har arrangert flere folkemøter og paneldebatter, og vi ønsker å være en aktiv aktør når det gjelder slike spørsmål. Vi håper å kunnes slippe til flest mulig stemmer. For oss er det viktig å hive oss rundt når debatten er frisk, og da får det heller bare være at det er midt i sommerferien, sier hun.

Ifølge Aglen har det vært flere høyrøstede debatter om bygninger og byutviklingsprosjekt som har kommet i seneste laget.

- Det er en tendens at de kritiske røstene kommer i etterkant av at noe er bygd. En levende debatt på et tidligere tidspunkt i prosessen vil føre til bedre beslutningsgrunnlag, mener hun.

LES INNLEGG: Uhyrlige dimensjoner på den nye hallen på Øya

- Folkelig engasjement

Det er spesielt gledelig at det har vært omfattende debatt om dette i våre kanaler.

- Dette er et eksempel på en sak som neppe hadde blitt så betent hadde det ikke vært for folkelig engasjement, sier Aglen.

- Det er lettere for oss å spille rollen som debattarena nå som vi er i byen, legger hun til.

LES INNLEGG: Denne mastodonten ved elva vil ødelegge Trondheim

HER ER SAKEN FRA MØTET: Storhallen alle vil ha, men ingen klarer å plassere

På forsiden nå