Mål om permanente bobilparkeringer innen 2017

Tomteplass er den store utfordringa, sier direktør i Trondheim parkering, Stein Løberg.

Direktør i Trondheim parkering, Stein Løberg, sier de er klar over at det er få parkeringsplasser for bobiler i Trondheim. 

Saken oppdateres.

- Vi er klar over at det er få bobilparkeringer i Trondheim. Vi hadde egentlig flere plasser på Øya, men vi fikk et pålegg fra brannvesenet om å ha større avstand mellom bilene. Derfor er antallet plasser betydelig redusert, sier direktør i Trondheim parkering, Stein Løberg til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Byen har ikke plass til bobiler

- Får det ikke på plass i år

Bobilparkeringen på Øya i Trondheim er ikke stor nok for antall turister som nå kommer til byen. Adresseavisen besøkte området mandag, og da sto flere i kø i Mauritz Hansens gate og ventet på at noen skulle kjøre fra stedet.

På grunn av pålegget fra brannvesenet har det blitt færre parkeringsplasser.

- Vi har satt i gang et prosjekt for å finne flere permanente løsninger, men det klarer vi nok ikke å få til i år. Vi har satt oss et mål om at vi skal ha et område innen 2017, og da med både strøm og vann, sier Løberg.

LES OGSÅ: – Økt biltrafikk må ikke ramme elbilene

- Bruk campingplassene utenfor byen

Trondheim parkering har foreløpig ikke funnet ei tomt, og Løberg sier det er utfordrende.

- Det er vanskelig å finne ei tomt som kan romme så mange på mer permanent basis, og som både er nært sjøen og sentrum. Det har derimot kommet inn noen forslag, og vi skal se nærmere på disse, sier han.

Direktøren sier de heller ikke har mulighet til å sette inn midlertidige tiltak for dem som nå er på bobilferie i Trondheim.

- Det vi kan anbefale folk foreløpig er å bruke campingplassene utenfor byen. Vi sliter i motvind, men vi jobber med saken, sier Løberg.

Det er trangt om parkeringsplassene på Øya i Trondheim. 

Det er trangt om parkeringsplassene på Øya i Trondheim. 

På forsiden nå