Dette skiltet hevdet Security Park sto ved innkjørselen til parkeringsplassen. Det stemmer ikke. Foto: Faksimile av brev sendt fra Security Park.

Fredag 3. juni dro Arne Melan til Storm senter på Tiller for å levere telefonen til reparasjon. Han parkerte langs fortauet ute ved inngangen, dro inn og leverte fra seg telefonen, og var ute igjen i løpet av kort tid.

– Da jeg kom ut, sto det en mann der og skrev bot. Først så bare flirte jeg litt av situasjonen, sier Melan til Adresseavisen.

Ved de to innkjørslene til parkeringsplassen står det skilt der det står at parkering er lov «utenfor anviste plasser».

Dette mente Melan ga ham lov til å parkere ved fortauet utenfor. Det var ikke parkeringsvakta enig i.

Les også: Trondheim parkering trekker tilbake bøter

Motsigende skilt

– Han sa det ikke var lov å parkere der i henhold til skilting, og det sa jo jeg at det var. Det ble litt ampert, og til slutt så bare kjørte han av gårde og lot meg stå igjen med boten, sier Melan.

Inne på parkeringsplassen står det skilt der det står at parkering er tillatt «kun på anviste plasser». Disse motsier altså skiltene ved innkjørslene.

– Når du kjører inn på en parkeringplass, er det jo de skiltene som står der du ser først og forholder deg til, sier Melan.

Les også: Ripet opp bilen fordi den sto feilparkert

Hevdet annet skilt sto der

Han klaget inn boten på 760 kroner til Security Park, som har ansvaret for parkeringsplassen. De tok ikke klagen til følge.

I svaret til Melan la Security Park ved et bilde av skiltet de mente sto ved innkjørselen til parkeringsplassen, der det står at parkering er tillatt «kun på anviste plasser». Men det skiltet står ikke ved noen av innkjørslene.

– Det er åpenbart at boten er gitt på feil grunnlag, sier Melan, som har klaget boten inn til Parkeringsklagenemnda.

– Jeg synes det er rart at de ikke bare kan innrømme at de har gjort feil, oppheve boten og sette opp nye skilt. Dette er så lite kundevennlig som det går an, sier Melan.

Beklager

Adresseavisen har vært i kontakt med Security Park og opplyst dem om saken.

– Vi har nå tatt en gjennomgang av saken. Denne saken er saksbehandlet feil, og er nå ettergitt. Vi har trukket saken fra Parkeringsklagenemnda, da saken er avsluttet. Det er oversendt et brev til klager hvor vi beklager det inntrufne, skriver administrasjonssjef Elin Østvik i en e-post, og legger til:

– Det foreligger en omfattende skiltplan på det aktuelle området, hvor hele ti skilt anviser hvor på området parkering skal finne sted. Vi er derfor av den oppfatning at man burde forstå hvor på området parkering skal finne sted. Etter en totalvurdering av denne konkrete saken, har vi likevel kommet til at det var korrekt å ettergi den ilagte kontrollavgiften.

Vet ikke om flere har fått bot

Østvik opplyser om at det kommer til å bli satt opp nye skilt på området. Security Park vet ikke om noen flere har fått bot på samme måte som Melan.

– Vi har ikke noen fullstendig oversikt over antall kjøretøy som er ilagt kontrollavgift på det samme grunnlag, men vi vil behandle alle henvendelser seriøst og individuelt, skriver Østvik.

Adresseavisen har ved to anledninger spurt Østvik om hvorfor Security Park ikke opphevet boten tidligere. Melan sa først fra til parkeringsvakta om at skiltingen var feil, og sendte deretter inn bilde av skiltet i klagen sin, uten å få medhold. Det ønsker ikke Østvik å kommentere.

Følg Adresseavisen på  Facebook,   Instagram  og  Twitter .