Allerede før møtet begynner diskuteres det hett rundt alle bord.  I overkant av 130 mennesker har samlet seg på utestedet Fire Fine i Adressabygget.

Naboer fortviler over skyggelegging, trafikale utfordringer og mangelen på en konsekvensutredning forut for dette vedtaket. Adresseavisen anklages av representanter for idretten for å feilinformere om gesimshøyder og størrelser. Og politikerne varmer opp i dialog med de fremmøtte publikummere.

I panelet sitter Marek Jasinski (Ap), Hilde Opoku (MDG), Ingrid Skjøtskift (H), Øyvind Togstad (Norges Håndballforbund) og Martin Oust (Øya velforening).

De skal diskutere om utvidelsen av et Trondheim Spektrum på Nidarø er verdt de fire ekstra, sårt tiltrengte håndballflatene nå, eller om hallen kan bygges et annet sted.

Bygningrådet har sagt ja til planene som er lagt frem. Og nå er den ute på høring.

Ingrid Skjøtskift fra Høyre ville dra i nødbremsen og gikk ut i avisa og ba om nytenkning.

Marek Jasinki fra Arbeiderpartiet fulgte opp med at idrettsbyen, kulturbyen og messebyen Trondheim trenger ny hall nå.

Venstres Trond Åm tok til orde for byutvikling og det å bo i byen.

Idretten og kulturlivet er utålmodige. Beboerne er redd for at saken skal forhastes.

Høringsfristen er i ferd med å gå ut og vedtak skal fattes i oktober.

HER ER SAKEN FRA MØTET: Storhallen alle vil ha, men ingen klarer å plassere

Fullt hus og ivrige debatanter. I panelet sitter Martin Oust (Øya velforening), Hilde Opoku (MDG), Marek Jasinski (Ap), Ingrid Skjøtskift (H). Harry Tiller er debattleder, Øyvind Togstad (Norges Håndballforbund) kom ikke med på bildet. Foto: Norunn Bergesen