Politiet i Trondheim:

- Ikke fortell tyvene at du er reist på ferie

Politiet i Sør-Trøndelag oppfordrer folk til ikke å legge ut beskjeder på sosiale medier om at du reiser på ferie.

- Legg gjerne ut feriebilder, men du trenger ikke offentliggjøre på sosiale medier akkurat når du er på reise. Det kan heve terskelen for innbrudd hjemme mens du er på reise, sier operasjonsleder Kamilla Eggen hos Politiet i Sør-Trøndelag.   Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

- Politiet anmoder publikum som drar på ferie, om ikke å legge det ut på sosiale medier, skriver poltiet i Sør-Trøndelag på Twitter.

- Vi tenkte det var grunn til å anmode om dette gjennom vår Twitter-tjeneste. Man kan selvsagt legge ut feriebilder og slikt på sosiale medier, men det er ingen grunn til å skrive akkurat når man er bortreist. Folk bør tenke seg litt om, og gjennomføre tiltak som kan heve terskelen litt for å unngå innbrudd, sier operasjonsleder Kamilla Eggen.

Innbrudd på Sverresborg

Lørdag morgen fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om et innbrudd på Sverresborg i Trondheim. Familien i huset kom hjem fra ferie og oppdaget at tyver hadde vært inne i huset. Politiet har vært på stedet og sikret spor, og ønsker opplysninger fra publikum som kan ha sett noe.

Undersøkelser på stedet viser at det er stjålet smykker og en mac fra boligen.

- Vi har ingen grunn til å tro at dette innbruddet har skjedd fordi familien har meldt på sosiale medier om at de er borte, men vi valgte likevel å oppfordre folk om å ikke legge alt ut på sosiale medier. Sommer og ferietid er tid for innbrudd, og mange er på reise. Det kan være lurt å gjøre sitt for å heve terskelen for innbrudd, sier Eggen.

Få hjelp av naboen

Politiet sier at det ikke finnes noen garanti for at det ikke skal skje innbrudd, men at det finnes forholdsregler folk kan ta.

- Få en nabo til å stikke innom for å tømme postkassen og vanne plantene. Det kan også være lurt å la noen lys stå på selv om du reiser bort. Tenk over om det bør klippes noe på en hekk som gjør at uvedkomne ikke kan skjule seg så lett på vei inn i huset. Slike tiltak kan være med på å gjøre det vanskeligere for tyvene å velge seg ut din bolig, sier Kamilla Eggen.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå