Årsstudium i likestilling og mangfold:

48 kvinner og to menn på likestillingsstudium

- Tydelig at likestilling appellerer mest til kvinner, sier førsteamanuensis.

Kun to menn hadde årsstudium i likestilling og mangfold ved NTNU som førstevalg på søknaden. Disse to og 48 kvinner har fått tilbud om studieplass. 

Saken oppdateres.

Tallene fra hovedopptaket til Samordna opptak er klare, og tallene for NTNU viser at forholdsvis 48 kvinner mot kun to menn har fått tilbud om studieplass ved årsstudiet i likestilling og mangfold.

- Tallene viser en skjevere fordeling enn tidligere år. Det er jo litt dumt, for å si det sånn, sier Berit Gulliksen, førsteamanuensis ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU.

Kom du ikke inn? 380 studier har fortsatt ledige plasser

Tilfeldigheter spiller inn

Det er tredje gang årsstudiet gjennomføres ved NTNU. Gulliksen mener at den ubalanserte fordelingen av kjønn ved studiet kan være preget av tilfeldigheter.

- Det er likevel tydelig at studier som omhandler kjønn og likestilling appellerer mer til kvinner, sier hun.

Gulliksen påpeker at mangfold handler om mye mer enn kjønn – som for eksempel seksualitet og etnisitet.

- Mitt inntrykk fra tidligere er at det har vært et mangfold også blant dem som har tatt dette studiet, selv om det alltid har vært en overvekt av jenter, sier hun.

LES MER: Seks prosent av søkerne fikk tilbud på byens mest populære studium

Forventer endring til studiestart

Instituttet har ikke gjort noe spesielt for å oppfordre til variasjon av kjønn blant studentene. Likevel tror Gulliksen at kjønnsfordelingen vil justere seg.

- Årsstudier er litt flytende. Hvem som møter opp til studiestart er det litt vanskelig å spekulere i på dette tidspunktet, sier hun.

De som nå er tilbudt studieplasser ved studiet er søkere som ikke studerer ved NTNU fra tidligere av. Gulliksen påpeker at man kan ta årsstudiet som en del av bachelorløpet sitt, noe som gjør at tallene fra Samordna opptak ikke er endelige. Fristen for studenter som allerede studerer ved NTNU løper ut 15. september.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Førsteamanuensis ved NTNU synes det er synd at det er så få menn som søker seg til årsstudiet i likestilling og mangfold. 
        
            (Foto: Privat)

Førsteamanuensis ved NTNU synes det er synd at det er så få menn som søker seg til årsstudiet i likestilling og mangfold.  Foto: Privat

De ti mest søkte studiene i Trondheim

1: Sykepleier: 5032 søkere

2: Økonomi og administrasjon: 3428 søkere

3: Psykologi, årsstudium: 3004 søkere

4: Fysioterapi: 2588 søkere

5: Psykologi, profesjonsstudium: 2574 søkere

6: Psykologi, bachelor: 2518 søkere

7: Medisin: 2746 søkere

8: Barnevernspedagog: 2426 søkere

9: Sosialt arbeid: 2096 søkere

10: Pedagogikk, årsstudium: 2018 søkere

 

 

På forsiden nå