Mandag ettermiddag måtte Snorre Antonsen og to kamerater fordelt i to biler stanse på E6 ved Leangen på grunn av motorhavari. Mellomakslingen til bilen Antonsen kjørte hadde falt av, og guttene i de to bilene stanset for å sjekke hva som hadde skjedd.

- Vi satte på nødblinken og satte ut en varseltrekant med en gang, sier Antonsen.

- Glassbrot over alt

Førerne på 18 år og passasjeren på 17 år forsøkte å fikse problemet på stedet, til ingen nytte. Etter en liten halvtime ga de opp, og Antonsen satte seg på en armlengdes avstand fra bilen sin.

- Da så jeg lastebilen kjøre ganske fort mot oss, og den bremset ikke ned ved varseltrekanten. Det var da jeg tenkte at det kom til å gå veldig galt. Jeg tenkte at nå går alt til helvete, vi kommer til å dø, sier han.

Sammenstøtet mellom lastebilen og den motorhavarerte bilen til Antonsen var så kraftig at begge de parkerte bilene til guttene fikk omfattende skader.

- Det var glassbrott over alt i lufta, og bilen min traff bilen som var parkert foran så kraftig at bakenden ble helt knust, sier Antonsen.

LES MER: - Trafikken er råere nå enn den har vært

Førerkort beslaglagt

Antonsen forteller at det var to personer i lastebilen som krasjet inn i bilene. Guttene hadde parkert helt i ytterkant av bilbanen, på en helt rett strekning av veien.

- Jeg forstår ikke at de ikke så oss, sier Antonsen.

Føreren av den andre parkerte bilen, Adrian Høvik Berge, var et stykke unna på utkikk etter eventuelle motordeler som kunne ha falt av før motorstansen. Heller ikke han kan forstå hvordan føreren av lastebilen kunne unngå å se dem.

- Vi sto parkert helt i ytterkant av veien, og på den rette strekningen hadde lastebilsjåføren god tid til å se oss, sier Høvik Berge.

Nødetater rykket ut til ulykkesstedet i fem-tiden mandag ettermiddag. Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ann Kristin Øie, sier at føreren av lastebilen har opptrådt høyst uoppmerksomt i trafikken.

- Den mannlige føreren av lastebilen i 40-årene har fått førerkortet beslaglagt, sier Øie.

LES MER: Færre ulykker tross flere motorsykler

Kjørt i to måneder

- Jeg kunne godt ha funnet på å sette meg inn i bilen igjen mens vi ventet. Jeg begynner å tenke på hva som kunne ha skjedd nå, sier Antonsen, og forklarer at han på et tidspunkt også lå under bilen før ulykken.

Guttene som kjørte de to bilene er begge 18 år, og Antonsen har selv bare hatt førerkortet i rundt to måneder.

- Jeg blir litt redd når jeg tenker på hva som kunne ha skjedd. Det var en veldig skummel opplevelse.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Trafikkulykken førte til store materielle skader, men Snorre Berget Antonsen, Adrian Høvik Berge og Christoffer Talseth slapp heldigvis unna i god behold. Foto: Privat
Trafikkulykken på E6 ved Leangen førte til kø i området. Foto: Finn Walther