Dette vogntoget fikk kjøreforbud etter kontroll på Sandmoen

Statens vegvesen oppdaget store sprekker i to bremseskiver.

Sjåføren fikk ikke kjøre videre før disse bremseskivene ble skiftet.  Foto: Statens vegvesen

Saken oppdateres.

Fredag avholdt Statens vegvesen en kontroll av bremser på E6 ved Sandmoen i Trondheim. Ett vogntog fikk ikke kjøre videre, fordi kontrollørene oppdaget store sprekker på to av bremseskivene, en foran og en på drivakslingen.

- Det er litt vanskelig for sjåføren å oppdage det, da man må under bilen. Men det skal oppdages ved service og jevnlig vedlikehold, sier leder for Statens vegvesens utekontroll i Sør-Trøndelag, Jan Ivar Moen.

LES OGSÅ: - Jeg blir litt overrasket over at folk tør å kjøre uten forsikring

- Var det farlig å kjøre med disse sprekkene på bremseskivene?

- Bremsevirkningen er ok, så lenge skiven er hel. Men risikoen for at skiven skal bryte sammen er stor når det er slike sprekker. Da kan det ha store konsekvenser for bremsesystemet, og det er grunnen til at vi ga et bruksforbud, sier Moen.

LES OGSÅ: Kjørte på snøfonn, viste seg å være kompisen

Han opplyser at vogntoget tilhører et utenlandsk firma. Sjåføren ble fulgt til verksted for å utbedre skadene. Fordi sjåføren ikke hadde mulighet til å avdekke skadene ved normal bruk, fikk ikke kontrollen ytterligere konsekvenser.

LES MER: Dette synet fikk inspektørene til å steile på Sandmoen

På forsiden nå