Beslagla 13 cm lang kniv etter slåsskamp på Møllenberg

Mann i slutten av 20-årene ble varetektsfengslet i to uker etter knivstikking i leilighet på Møllenberg.

Krimteknikerne undersøker åstedet for spor.   Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

To menn i henholdsvis 20- og 30-årene ble funnet skadd i en leilighet på Møllenberg i Trondheim fredag morgen. De ble begge sendt til St. Olavs Hospital med henholdsvis alvorlig og lette skader. Politiet opplyste at skadene var påført med kniv.

- Det er beslaglagt en kniv med 13 cm langt blad. Vi antar at den ble brukt i en slåsskamp som skal ha oppstått i leiligheten, sier politiadvokat Anne Haave ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

LES MER: Knivstikking på Møllenberg

To uker i varetekt

Lørdag formiddag ble en mann i slutten av 20-årene fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen ble fengslet i to uker med brev- og besøksforbud i hele perioden. Haave ba også om full isolasjon for begge ukene, men retten mente det var nok med én uke.

- Årsaken til at vi fremstilte mannen for varetektsfengsling er faren for at bevis blir ødelagt, forklarer Haave. Hun forteller at de fremdeles ikke har fått avhørt mannen som blir med alvorlige skader på sykehuset. Også han har status som siktet i saken. De ønsker å ta en ny runde blant de fem vitnene som var til stede i etterkant av dette avhøret.

- Vi har fått et godt bilde av hendelsesforløpet, men det er uklart hvem som er fornærmet part i saken. De to involverte er bekjente av hverandre, sier Haave.

Vitner til basketak

Mannen som ble varetektsfengslet er siktet for å ha utøvd grov kroppsskade på mannen i 30-årene som ligger på sykehuset.

- Videre etterforskning vil forhåpentligvis gi svar på hvem som gjorde hva, sier Haave.

Det sentrale åstedet er en leilighet i en bygård. Politiet har fått oversikt over hvem som leide leiligheten.

- De fem vitnene skal ha vært i nærheten da basketaket oppsto, og vi har også snakket med naboer og forbipasserende. Det er tatt rutinemessig blodprøve av de involverte, sier hun.

LES OGSÅ: Våknet av at politiet hamret på nabodøra

- Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Christian Wiig forteller at hans klient var til stede på fengslingsmøtet, og erkjente ikke straffskyld.

- Han var den eneste som ble fremstilt for fengsling i dag. Han er utskrevet fra sykehus. Han aksepterte én uke i isolasjon slik at politiet kan få gjennomført sine undersøkelser, sier han.

Han kommer dermed ikke til å anke kjennelsen.

Det var fredag morgen klokka 06.37 at politiet fikk melding fra AMK-sentralen om knivstikking. Det ble sendt flere ressurser til Møllenberg og etter hvert ble det klart hvor de skadde befant seg.

- Den ene mannen hadde skader i ansikt og arm, mens den andre hadde skader i mageregionen, sier han videre. De to skadde mennene er kjenninger av politiet, sa innsatsleder Erik Bang Danielsen til Adresseavisen fredag formiddag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå