Ett år etter brannen på Ringve Musikkmuseum

Har halve museet tilgjengelig - besøkstallene har økt

Ringve Musikkmuseum har i år opplevd en økning i antall besøkende, på tross av at de bare har halvparten av museet tilgjengelig for omvisning.

Ringve Musikkmuseum har opplevd en økning i antall besøkende i sommer, på tross av at fjorårets brann har halvert utstillingsarealet. Her spiller guide Trond Einar Eiring på en cembalo.  Foto: Kristian Helgesen

Saken oppdateres.

Onsdag var det ett år siden brannen på Ringve Musikkmuseum. Hovedbygningen står fortsatt med store brannskader og er ikke tilgjengelig til bruk av museet.

Dette har imidlertid ikke lagt en demper på besøkstallene.

– Vi hadde en økning på 13 prosent i juni i forhold til fjoråret, og i juli hadde vi en økning på 24,7 prosent. Samlet er det en økning på 18,7 prosent i forhold til i fjor i de to månedene, sier direktør Ivar Roger Hansen.

Totalt har 10 500 mennesker tatt turen innom museet i løpet av de to første sommermånedene.

– Vi er veldig fornøyde, vi ser blant annen en stor økning i antall barn, men det er en økning blant alle grupper jevnt over, sier Hansen.

Les også: Propanbrenner forårsaket brannen på Ringve museum

Halv kapasitet

Hovedbygget utgjør med sine 500 kvadratmeter vanligvis rundt halvparten av museets utstillingsareal. Nybygget og låven er de byggene museet har til rådighet denne sommeren.

– Vi har redusert utstillingsarealet nå denne sommeren. Tilbudet er jo da mindre enn det skulle vært, men det har ikke hatt noen innvirkning på besøkstallene. Nå var det et litt dårlig år i fjor, men vi er litt over tallene fra 2014 også, sier Hansen.

– Vi har andre tilbud enn bare omvisning. Sommerkonsertene har blant annet blitt godt besøkt, legger han til.

Les også: Ingen straffes etter Ringve-brannen

– Turistene kjenner ikke til brannen

Mange av de besøkende er turister, blant annet kommer det daglig en gruppe fra Hurtigruten.

– De utenlandske turistene kjenner jo ikke til brannen og vet derfor ikke hva de kan forvente. Så jeg tror ikke brannen har påvirket besøkstallene hos turistene, sier Hansen.

Han sier de har fått gode tilbakemeldinger fra de besøkende i sommer.

– De er veldig begeistra, det er en fryd å lese i gjesteboka. Både museet i sin helhet og guidene får svært gode skussmål, og det er flott å se.

Direktør Ivar Roger Hansen er svært fornøyd med sommerens besøkstall. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Direktør Ivar Roger Hansen er svært fornøyd med sommerens besøkstall.  Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå