Slungård oppfordret til vold mot voldtektsfrikjente

Anne Kathrine Slungård (H), tidligere ordfører i Trondheim, oppfordret på Facebook til vold mot de tre frikjente i voldtektssaken i Hemsedal.

Anne Katrine Slungård.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

«Jeg blir fysisk syk av dette, rett og slett spyklein og frustrerende forbanna!! Jeg håper inderlig at noen tar disse tre jævlene, rundbaner og kjølhaler, gjerne hver gang de viser seg offentlig», skrev den tidligere ordføreren på Facebook, ifølge Dagsavisen.

Sterke reaksjoner

Utspillet kom i forbindelse med at tre menn nylig ble frikjent for gruppevoldtekt av en 18 år gammel jente i Hemsedal i 2014.

LES KOMMENTAR: 250 mg MDMA, andre rusmidler og sex er neppe en god kombinasjon

Frifinnelsen har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier.

- Voldsom forbannelse og frustrasjon

Den tidligere ordføreren er i dag vararepresentant for Sør-Trøndelag på Stortinget. Hun sier at hun etter frifinnelsen av mennene «for en gangs skyld lot fingrene løpe i takt med engasjementet» på Facebook.

– Det var et uttrykk for en voldsom opprørthet, forbannelse og frustrasjon. Jeg står 110 prosent inne fort den første delen av innlegget. Men den siste delen, om at noen skal ta gjerningsmennene, det mener jeg ikke. Jeg mener ikke at noen skal angripe folk, sier Slungård til avisen.

På forsiden nå