Her er Trondheims «mini-Trolltunga»

Klippen ligger i Estenstadmarka og går under navnet «Burmaklippen».

Denne steinformasjonen er blitt populær i sosiale medier. Her har Runa Solberg våget seg helt ut til kanten.  Foto: Asgeir Våg i Trondhjems Turistforening

Saken oppdateres.

Inntil ganske nylig har «Burmaklippen» vært en godt bevart hemmelighet for de fleste. Men etter at observante turgåere begynte å dele bilder i sosiale medier har flere vært på leting etter den.

Trondhjems Turistforening ble nylig klar over naturfenomenet i forbindelse med et bokprosjekt om turmuligheter i Trondheim.

#burmaklippen

Asgeir Våg i turistforeningen har tatt turen til klippen flere ganger den siste uken og truffet på flere som har sett bildene på internett.

- Jeg traff folk som har bodd i området i årevis uten at de har visst om klippen. Dette sier vel litt om den innvirkning sosiale medier og teknologiens muligheter har på folks liv og aktiviteter i dag, sier han.

På bildedelingstjenesten Instagram er det publisert litt over hundre bilder merket med #burmaklippen siden 2014. Mer enn halvparten av bildene er imidlertid lagt ut det siste året.

LES OGSÅ: Nesten 8000 overnattinger på turisthyttene


Har du hørt om Burmaklippen?
Du må velge et alternativ

- Et godt stykke ned

Klippens popularitet skyldes kanskje likheten med turistattraksjonen Trolltunga i Hardanger. Selv om Burmaklippen ikke kan måle seg med «storebror», er den fortsatt høy nok til å sette høydeskrekken på en prøve.

Runa Solberg i turistforeningen våget seg helt ut på kanten mens en kollega fotograferte.

- For meg var det helt greit. Jeg klatrer og er vant til høyder, men det er et godt stykke ned, sier hun.

LES OGSÅ: Spleiselag skal gjøre turen til Trolltunga tryggere

Ifølge turistforeningen skal navnet ha oppstått under byggingen av Estenstadvegen på 50-tallet, da krigen i Burma var det store samtaleemnet blant anleggsarbeiderne.

Ansatte i Trondheim kommune ble også klar over klippen via bekjente tidligere i sommer. De drifter nettstedet trondheim.no, hvor de la ut informasjon om Burmaklippen i slutten av juni, opplyser webrådgiver Stine Damman Koksvik ved Kommunikasjonsenheten.

Les også dette debattinnlegget: Bakkeløp er bra for de late

Slik kommer du deg til Burmaklippen fra Bekken parkeringsplass i Estenstadmarka. Klippen ligger like ved skogstien som går fra Bekken mot Stokkanhaugen.  Foto: Asgeir Våg i Trondhjems Turistforening

 
På forsiden nå