Natt til søndag meldte politiet på Twitter at de måtte rykke ut til seks personer som badet under Verftsbrua, populært kalt Blomsterbrua.

– Det er ikke ulovlig å bade, men her er det veldig uklokt og farlig. Her undervurderer de strømmen i elva, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Hoppet fra flytebrygge

De seks baderne viste seg å være unge studenter, og hadde hoppet fra en flytebrygge i nærheten av brua.

– Det medfører veldig mye merarbeid for oss når dette skjer, og brannvesenet må også kalles ut, sier Brandmo.

Bading i kanalen er blitt et gjentagende problem for politi og brannvesen i byen. Som regel skjer det i forbindelse med inntak av alkohol i helgene, og Trøndelag brann- og redningtjeneste har tidligere advart fulle ungdommer mot å risikere livet ved å hoppe i elva.

Vil nå ut til nyankomne studenter

Sommeren 2014 var et rekordår når det gjelder denne typen bading i Trondheim. I fjor roet det seg en del, sannsynligvis etter at Trøndelag brann- og redningstjeneste advarte mot denne typen aktivitet, ifølge dem selv.

Operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt, sier at de seks personene som badet natt til søndag, sannsynligvis er nyankomne studenter.

– Vi fikk tatt en prat med dem om farene forbundet med bading i kanalen, så det skjer nok ikke igjen. Men, det er viktig å nå ut til alle som ikke er kjent i byen, at dette ikke er akseptert, sier Brandmo.

Mindre bading nå

Vakthavende hos 110-sentralen i Sør-Trøndelag, Øystein Haarberg, sier til Adresseavisen søndag formiddag at problemet har vært mindre i år enn foregående år.

– Vi har ikke registert mange hendelser i år. For min del er dette første bade-utrykning denne sommeren. Det er veldig fint at problemet ser ut til å ha avtatt, sier Haarberg.