Mandag møtte 28-åringen i Sør-Trøndelag tingrett og la kortene på bordet i en tilståelsessak.

Det var mandag 11. juli i 23-tiden at promillekjøringen fant sted. Mannen fra en kommune Sør-Trøndelag la fra kai ved Solsiden med en småbåt.

Brannvesenet rykket også ut

- Noen meldte til politiet at en beruset person kjørte fra Solsiden. Det var grunnen til at mannen ble tatt, sier politiadvokat Erlend Hjulstad Nilsen ved Trøndelag politidistrikt.

Både politiet og brannvesenet rykket ut med båt etter promilleføreren, opplyser politiadvokaten.

- Han ble stoppet ved Grilstad marina. Da politiet ankom, lå båten som domfelte førte ved siden av brannvesenet sin båt, sier Hjulstad Nilsen.

Det ble tatt utåndingsprøve av mannen som viste en alkoholkonsentrasjon på 0,82 mg per liter luft. Dette tilsvarer en alkoholkonsentrasjon i blodet på ca. 1,6 promille, ifølge dommen.

Tidligere promilledømt

Retten dømmer 28-åringen til betinget fengsel i 18 dager. Han må også betale en bot på 10 000 kroner. Dette var i tråd med påtalemyndighetens straffeforslag. Grensen for bruk av betinget fengsel går ved 2,0 i promille.

I forbindelse med straffutmålingen har dommeren lagt vekt på at mannen tidligere er dømt for promillekjøring på veien. At det ikke oppsto noen farlige situasjoner samt den uforbeholdne tilståelsen får også betydning.

28-åringen vedtok dommen på stedet.