At studentene er tilbake i byen merkes hos Trondheim Renholdsverk. Selv om de rydder ved de sentrale returpunktene daglig, hoper det seg fort opp med søppel utenfor konteinerne.

- Det er ingen tvil om at avfall øker når studentene flytter inn, spesielt papp, sier kommunikasjonssjef Tone Pettersen Olden i Trondheim Renholdsverk.

Generelt er sommeren en høysesong for dumping av avfall i Trondheim.

Ekstra tømmedag

De sentrale returpunktene tømmes fast mandag, onsdag og fredag. Men ved studiestart er ikke det tilstrekkelig, erfarer renholdsverket. Derfor skal de legge inn en ekstra tømming førstkommende søndag.

- Tidligere har vi forsøkt å tømme og rydde på lørdag. Det har ikke gitt så stor effekt, så vi har funnet ut at søndag er bedre dag. Da har kanskje mange handlet og satt sammen møblene på lørdag, sier Olden.

Hun understreker at søppel uansett ikke skal settes utenfor konteinerne.

- Vi ser en smitteeffekt. Når én begynner å sette igjen, har andre lett for å gjøre det. Vi ber folk innstendig om å ikke sette igjen avfallet utenfor konteinerne.

Brannvesenet har tidligere advart mot brannfare når man setter avfall nærme bebyggelse.

Ikke alltid fullt

Olden forteller at konteinerne ofte ikke er fulle, selv om papp stikker ut fra åpningen. Dette skyldes at mange ikke river opp pappeskene tilstrekkelig.

- Får man pappeskene flate, tar de ikke nødvendigvis stor plass. Mange har også kanskje en liten bod hvor eskene kan lagres til kapasiteten blir bedre i konteinerne, sier Olden.

Hvis du ikke kan lagre søpla til konteineren er tømt, ber Trondheim Renholdsverk om at det fraktes til gjenvinningsstasjon eller hentes av en avfallstaxi.

Tidligere denne uken ringte en tipser Adresseavisen og klaget på mye papp utenfor konteinere i Persauneveien. Onsdag formiddag var det imidlertid ryddig ved de mest belastede returpunktene i byen.

I Singsakerbakken hadde noen satt igjen et bilde ved en konteiner. Dette hører ikke hjemme på returpunktene, opplyser Trondheim Renholdsverk.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram og  Twitter.