Her fjernes 300 tonn asfalt

- Alt går til gjenbruk, sier Morten Aurstad i Veidekke.

- Skal Trondheim få til et slikt arrangement i Midtbyen er asfaltering et nødvendig tiltak, sier Morten Aurstad Aspnes, distriktsleder i Veidekke industri. 

Saken oppdateres.

Omtrent 300 tonn asfalt ble i forrige uke lagt i Trondheim for at Petter Northug, Therese Johaug og resten av skieliten skulle få best mulig rulleskiforhold under Toppidrettsveka. Mandag ble asfalten fjernet.

- 100 prosent av asfalten går til gjenbruk. Vi tar asfalten tilbake til anlegget vårt, knuser den og bruker den igjen, enten som fyll i forarbeidmasse eller som en del av asfaltproduksjonen, sier Morten Aurstad Aspnes, distriktsleder i Veidekke industri.

LES OGSÅ: Didrik Tønseth vant Kvilhaugen Opp

Naboklager på Bakklandet

Et midlertidig asfaltdekke ble lagt under Toppidrettsveka for å bevare brosteinbelegningen på Bakklandet. Det ble brukt duk og to lag med asfalt. Det første laget ble lagt for å få riktig høyde på veien, og toppdekket gjorde overflaten fin å gå på for rulleskiløperne.

Arrangementet ble holdt for tredje år på rad i Trondheim, og det er også tredje gang Veidekke gjør asfalteringsjobben. De to tidligere årene har imidlertid beboerne på Bakklandet klaget på at arbeidet har utløst mye støv.

Dette er tredje året Veidekke legger asfalt i forbindelse med Toppidrettsveka. 

 

- Vi endret metode i år for å komme beboerne i møte. I stedet for å bruke grus mellom duk og asfalt, som tidligere, har vi i år brukt et ekstra lag med asfalt for å unngå støvproblematikken, sier distriktslederen.

Sara (10) og Astri (10) etter motbakkeløpet Kvilhaugen opp: - Det var lettere enn vi trodde

Nødvendig tiltak

Han mener den eneste miljøulempen ved jobben er transporten til og fra stedet, siden asfaltmassen går til gjenbruk.

- Men skal Trondheim få til et slikt arrangement i Midtbyen er asfaltering et nødvendig tiltak. Og det er fint at arrangementet holdes så sentralt, på steder folk forbinder med Trondheim, sier Aurstad Aspnes.

LES OGSÅ: - Vi heier på Petter selvfølgelig

LES OGSÅ: - Da Northug innså at seieren glapp, var det én som opptok ham

På forsiden nå