Anes postpakke ble stjålet, men hun får ingen hjelp fra Posten

Ane Gustavson fikk beskjed om å kontakte avsenderen for å få en ny pakke.

Innbruddet på Plantasjen ble henlagt fordi politiet ikke fant noen gjerningsperson.  Foto: JENS PETTER SØRAAI

Saken oppdateres.

9. august ble Plantasjen på Strindheim i Trondheim rammet av innbrudd. En rekke postpakker ble stjålet fra Post i butikk, blant annet pakken Ane Gustavson hadde bestilt.

Men noen erstatning for pakken får hun ikke fra Posten.

- Mange må være rammet

- Posten tar ikke ansvar for å erstatte tapet av eiendeler, sier Gustavson. Hun fikk denne beskjeden i en epost fra Posten:

«I forbindelse med innbrudd hos Plantasjen Strindheim er trolig sendingen blitt stjålet. Den er ikke funnet i hyllene der. Forholdet er blitt politianmeldt. Anbefaler at du tar kontakt med avsender for en ny vare.»

Gustavson synes ikke dette er bra nok.

- Jeg spurte dem om de fraskriver seg ansvaret. Dette må jo ramme mange i Strindheims-området. For min del var det ikke et stort tap økonomisk, men jeg regner med at mange er verre rammet enn meg, sier hun.

LES OGSÅ: Rune fikk mystisk hentelapp fra Latvia i posten


Pakken hennes var verdt rundt 300 kroner og inneholdt kaffeprodukter som Gustavson hadde bestilt i en nettbutikk.

Hun er også tvilende til å kontakte nettbutikken for å få en ny vare.

- Det går jo ikke an. Avsender har jo gjort jobben sin, det er Posten som hadde pakken og er ansvarlig, mener Gustavson.

Men ifølge Posten har de ikke noen forsikring på pakker som ligger inne til avhenting, så lenge pakken ikke er spesielt forsikret.

- Når mottaker lurer på hvorfor han eller hun ikke har mottatt pakken, må mottaker ta det opp med avsender. Det er avsender som har bestilt sendingen, og som må etterlyse dette hos Posten. De fleste nettbutikker har gode rutiner på dette, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

- Hva hvis avsenderen er privat, og pakken inneholder noe som ikke kan erstattes med en ny vare?

- Da er det kanskje mest affeksjonsverdien, men den får man uansett ikke erstattet, sier Eckhoff.

LES OGSÅ: Bydel mister Posten

Ingen oversikt når pakken er framme

Gustavson sier at hun fikk vite at butikken ikke hadde noen liste over hvem som ventet på pakker, noe som bekreftes av Posten.

Eckhoff sier at Posten har gode sporingsrutiner så lenge pakken er underveis. Men når pakken er kommet fram til postkontoret, har de ingen oversikt over hvem som venter på pakkene.

- Vi har også utført den jobben avsender har betalt oss for når pakken har kommet fram. Jeg vil tro at butikkens forsikring dekker eventuelle skader på inventar og lignende, sier Eckhoff, som understreker at de fleste av Postens 40 millioner årlige sendinger kommer fram dit de skal.

Noen av postens pakkeprodukter, som for eksempel Norgespakken, kommer med forsikring mot tap eller skade, mens andre, for eksempel vanlige brevsendinger, ikke er forsikret.

LES OGSÅ: Postens julegavedetektiv løste pakkesak

Anmeldt til politiet

Daglig leder ved Plantasjen Moum, Unn-Tove Lyngvær, forteller at tyvene tok seg inn ved å ødelegge en glassrute i drivhuset om natten den 9. august. Flere pakker ble stjålet fra Post i butikk, og Lyngvær anmeldte innbruddet.

- Det eneste vi så var borte, var postpakkene. Vi har ikke helt oversikt over hvor mange pakker dette gjelder, og må se det i forhold til utlevering. Vi har også registrert tyveriet hos Posten i tillegg til å politianmelde saken, sier Lyngvær.

Lyngvær sier at de ikke vet hvor mange pakker dette gjelder eller hvilke mottakere som skulle ha dem.

LES OGSÅ: Pakkerekord for Posten

Pål Berg, fagleder for vinning ved Trøndelag politidistrikt, opplyser at saken nå er henlagt.

- Saken ble henlagt på grunn av manglende opplysning om gjerningsmann. Vi fant ingen kamerabilder fra Plantasjen eller området, sier Berg.

Ifølge Berg er det ikke så vanlig at postpakker blir stjålet under innbrudd.

LES OGSÅ: Se hvem som dukket opp da Carl Henrik skulle hente posten

Ane Gustavson og flere postmottakere på Strindheim ble rammet av et innbrudd på den lokale Post i butikk. 

Ane Gustavson og flere postmottakere på Strindheim ble rammet av et innbrudd på den lokale Post i butikk. 

På forsiden nå