«OmAdressert»

- Et grov og skamløs feilslutning

Kommentator Terje Eidsvåg mener de franske burkiniforbudene er et klassisk eksempel på en grov og skamløs feilslutning i arbeidet for å fremme vestlige og liberale verdier.

Terje Eidsvåg, Tone Sofie Aglen og Harry Tiller oppsummerer nyhetsuka.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

«OmAdressert» oppsummerer nyhetsuka, og diskuterer situasjonen på badestrendene i Nice og andre byer der fransk politi slår ned på kvinner som besøker strendene i tildekte badedrakter - såkalte burkinier.

- Dette er ikke måten å forfekte de vestlige verdiene på. Det fungerer heller som rekruttering til fundamentalistiske grupper som nører opp om hatet, sier Terje Eidsvåg.

Borten Moe og Trump

Senterpartiets nestleder, Ola Borten Moe, har også vært på banen med en rekke forslag som skal behandles i forbindelse med Senterpartiets arbeidsprogram for neste stortingsperiode. Borten Moe har både rettet flengende angrep mot miljøbevegelsen i Norge og mot byråkratiet.

Politisk redaktør i Adresseavisen, Tone Sofie Aglen, mener Senterpartiet nå beveger seg i en mer populistisk retning.

- Senterpartiet herjer med alle reformer og mot sentralisering. Det er godt at vi har slike politikere som tør å si fra, og at de gjør det fra Trøndelag. Senterpartiets utspill baserer seg på sunt bondevett og at folk vet best selv. Det nærmer seg bittelitt Donald Trumps forakt for kunnskap, sier Aglen i denne utgaven av «OmAdressert».

Slik hører du

Du kan høre podcasten ved å trykke på denne linken, eller ved å klikke på bildet nedenfor.

Ønsker du å høre «OmAdressert» vi iTunes, så klikker du på denne linken.


På forsiden nå