Nå har han trukket seg fra politikken

Etter et år uten å ha møtt verken på komitémøter eller Trondheim bystyre, trekker Mohamed Amin (H) seg fra politikken.

Saken oppdateres.

- Det er egentlig en ganske ordinær sak, men det ble litt spesielt ettersom Mohamed ikke møtte på noe av møtene. Men nå har han søkt fritak for sitt verv i bystyret grunnet at han studerer i Oslo, og at dette gjør det svært vanskelig for ham å møte i bystyret og finans- og næringskomiteen. Høyres bystyregruppe ber om at søknaden godkjennes., og fått den innvilget, sier Høyres gruppeleder Yngve Brox.

Les også: Dette er bystyret som ble valgt i fjor høst

Populær

Sist uke skrev Adresseavisen at Amin fikk 297 personstemmer ved valget i fjor, og ble stemt rett inn i bystyret. Men han møtte ikke på konstituerende møte i bystyret – og har siden verken møtt på komitémøter eller i bystyret.

Amin forklarte dette med at han har flyttet til Oslo, og at både studier og fotball har kollidert med møter. Dermed benyttet ikke Amin seg av muligheten han hadde til å få dekket hjemreise for møtene.

Les også: - Legg ned komiteene i sin nåværende form

Ressursterk

Han uttalte også at han mest sannsynlig kom til å møte fremover, men at det ikke var helt avklart.

Men nå er valget tatt. I begrunnelsen heter det: at han studerer i Oslo, og at dette gjør det svært vanskelig for ham å møte i bystyret og finans- og næringskomiteen.

- Jeg forstår situasjonen godt, men jeg håper vi får nyte godt av han på et senere tidspunkt. Mohamed er en ressurssterk gutt som jeg personlig gjerne vil ha med i politikken, sier Brox.

Amin erstattes av Olav Noteng i bystyret.

Les også: Mener partipisken brukes for ofte

På forsiden nå