Fire millioner ekstra til Studentsamskipnadene

Studentsamskipnadene i Trondheim og i Nord-Trøndelag får én million ekstra hver. Årsaken er fusjonen ved universitet og høyskolene.

Sammenslåing koster: Derfor deler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ut én ekstra million kroner til de studentsamskipnadene der det har vært fusjon. 

Saken oppdateres.

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (SiT) får én million kroner ekstra av disse pengene. Nord studentsamskipnad, der Høgskolen i Nord-Trøndelag er med, får også én million kroner ekstra.

Skyldes fusjonen

Pengene kommer som en ekstra tildeling til de universitetene og høyskolene som har slått seg sammen i forbindelse med regjeringens struktreform for høyere utdanning, heter det i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

– I arbeidet med strukturreformen har vi hele veien erkjent at sammenslåinger koster. Det gjelder ikke bare for universitetene og høyskolene. Derfor vil vi nå styrke arbeidet med sammenslåing og organisasjonsutvikling ved studentsamskipnadene, slik at de blir best mulig rustet til å fortsette sitt arbeid med å gi studentene gode velferdstjenester, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

LES OGSÅ: SiT vurderer å skifte navn

Gjelder to samskipnader i Trøndelag

Høyskolene i Ålesund, Gjøvik og Trondheim ble slått sammen med NTNU, og Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) skiftet navn og ble samskipnad også for studentene i Ålesund og Gjøvik.

Studentene i tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt en del av Nord studentsamskipnad.

LES OGSÅ: Studentsamskipnaden vil ha en mer sosial studentby

De fire millionene blir fordelt slik:

  • Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim: 1 million kroner.
  • Nord studentsamskipnad: 1 million kroner
  • Norges arktiske studentsamskipnad: 1 million kroner.
  • Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge: 1 million kroner

LES OGSÅ: Studentene får treningssenter på campus

På forsiden nå