Her ble de to drapssiktede pågrepet

De to drapssiktede svenskene ble tatt på P-Hotels på Brattøra. To barn ble også tatt hånd om under aksjonen.

De to drapsmistenkte svenskene ble tatt på P-Hotels på Brattøra.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

P-Hotels-eier Frode Hofstad bekrefter overfor Adresseavisen:

- Politiet pågrep to personer på P-Hotels Brattøra i går uten dramatikk, sier Hofstad som både eier og leder hotellkjeden.

Han sier at han selv fikk vite om aksjonen onsdag morgen av politiet.

Siktet for drap

Politiet i Sverige opplyste onsdag at de hadde pågrepet en 41 år gammel kvinne og hennes 18-årige samboer i Trondheim. De er siktet for drap og drapsforsøk i Arboga i Sverige tidligere i august.

Paret var etterlyst internasjonalt etter at 41-åringens far ble funnet død i en hytte i Arboga 3. august. Også moren ble funnet skadd på samme sted.

Hofstad sier at de to sjekket inn på hotellet i 13-tiden tirsdag, og at de hadde bestilt overnatting for én natt via en bookingside på nett. Han sier at de to opptrådte helt normalt.

Selve pågripelsen skal ha skjedd i 17.30-tiden samme dag, og Hofstad sier at de andre gjestene ikke la merke til det som skjedde.

- To sivile politi identifiserte seg i resepsjonen, og spurte hvor de to navngitte personene bodde. De gikk opp til rommet og banket på, og de to kom rolig ut, sier Hofstad.

Tok hånd om to barn

Fagleder på etterforskning ved organisert kriminalitet ved Trøndelag politidistrikt, John T. Konstad, sier til Adresseavisen at to barn ble tatt hånd om under pågripelsen av 41-åringen og 18-åringen.

- Jeg kan bekrefte at norsk barnevern tok hånd om to barn. Det ble opprettet kontakt med svensk barnevern i den hensikt om å overføre disse til Sverige med det første. Jeg vet ikke om det har skjedd ennå, sier Konstad onsdag ettermiddag.

- Ble det funnet våpen under pågripelsen?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Konstad.

Tidligere onsdag understreket han at det var en kontrollert pågripelse av de to siktede.

- Det skjedde på en svært rolig måte uten noe oppstyr fra norsk politi eller de som ble pågrepet, sier han.

Fagleder på etterforskning ved organisert kriminalitet ved Trøndelag politidistrikt, John T. Konstad, sier til Adresseavisen at to barn ble tatt hånd om under pågripelsen av 41-åringen og 18-åringen.  Foto: Ole Martin Wold

Utlevert over Storlien

Etter pågripelsen ble 41-åringen og 18-åringen satt i arrest ved Sentrum politistasjon i Trondheim.  Det ble gjennomført avhør av begge to tirsdag kveld etter at de ble pågrepet.

- Det var kun et avhør som omhandlet utlevering til Sverige. De fikk oppnevnt to norske forsvarere som var til stede. De samtykket i utlevering til svensk politi, sier Konstad.

Ifølge NTB opplyser politiet at mistanken mot paret er styrket.

Onsdag formiddag ble paret utlevert over Storlien hvor norsk politi ble møtt av sine svenske kolleger på svensk side. Onsdag ettermiddag skriver flere svenske medier at duoen - i samtale med deres respektive forsvarere - nekter for å ha gjort noe straffbart.

Ifølge SVT Nyheter Västmanland kom kvinnen till Norge på mandag, uten å vite at hun var under oppsyn av politiet.

Forsøkte å rømme

16. august ble den 41 år gamle kvinnen pågrepet på Arlanda lufthavn da hun forsøkte å forlate landet. Også den 18-årige samboeren ble pågrepet. Begge hadde da status som mistenkt for drap og drapsforsøk, men tre dager senere ble de sluppet fri etter en beslutning fra påtalemyndigheten, skriver Expressen.

41-åringen dro da i noen dager til Thailand, uten sin 18 år gamle samboer. Tirsdag ble de pågrepet sammen i Trondheim

På forsiden nå