- Vi flirer litt av at vi fikk kjøpt huset for fem kroner

Nå kan endelig Kattem IL Fotballklubb flytte ut av borettslag-kjelleren og inn i nytt klubbhus.

Rune Sørli, daglig leder i Kattem IL Fotball og Henrik Hernes, styreleder i klubben, er svært fornøyd med kjøpet av barnehagebygget bak. Pris: Fem kroner. 

Saken oppdateres.

- Jeg lå på ei solseng på Gran Canaria da telefonen kom om at vi fikk huset. Da ble det feiring med et lite glass sjampanje på kvelden, sier lederen for Kattem IL Fotball, Rune Sørli.

Han kunne ta seg råd til sjampanje med god samvittighet når han kun måtte ut med fem kroner for barnehagen på Hammersborg i Trondheim.

- Vi flirer godt av at vi fikk lokalet for fem kroner. Det var en kjempedeal for oss. Det har vært en drøm lenge å få et klubbhus i nærheten av baneanlegget vårt. Den har ikke vært realiserbart tidligere, men endelig går drømmen i oppfyllelse, sier Sørli.

Hjemme hos Anne Marte Høgsnes: Helt nytt ble for kjedelig, men på Kvammen i Melhus kommune fant de huset de ville ha.

- Vinn vinn-situasjon

Torsdag ble femmeren overlevert til eiendomsutvikler Simon Eikrem i Trondheim kommune.

- Dette er en vinn vinn-situasjon for begge parter. Barnehagen har gjort nytten sin på Hammersborg, og det var ikke behov for bygget der lenger. Da var det gledelig at det kom en aktør på banen som hadde evnen, viljen og muligheten til å nyttiggjøre seg av bygget, sier Eikrem.

Bygget ble lyst ut på Finn.no til høystbydende, og det var Kattem-lederen og hans femmer.

- Det er kostnader knyttet til flyttingen av bygget som i realiteten gjør kjøpet for klubben dyrere. Samtidig sparer Trondheim kommune kostnader med tanke på flytting og lagring. Det virker som om alle parter er tilfreds med avtalen, sier Eikrem.

Heftig budrunde ga prisrekord i Trondheim: Loftsleilighet i Sandgata ble solgt for 110 000 kroner per kvadratmeter.

Fra kjelleren og opp i lyset

Kattem IL Fotballag har tidligere hatt samlingsplass i en kjeller i Kattem borettslag, et godt stykke unna fotballbanen på Åsheim.

- Kontoret var nærmest et tilfluktsrom. Nå ønsket vi å komme oss ut i lyset, og skape en samlingsplass for klubben. I det nye klubbhuset kan folk gå inn etter trening, spise kveldsmat og være sosial. Vi har allerede bygd et nytt baneanlegg på Kattem, nå når vi også får vårt eget klubbhus kan vi gi klubbmedlemmene en totalopplevelse, sier Sørli.

Les flere inspirerende saker om interiør og bolig her.

Fotballklubben ønsker også å kunne tilby kontorplass til andre idrettsgrener innenfor Kattem IL, som håndball, svømming og klatring.

Barnehagen på Hammersborg er bygd opp av moduler, som må demonteres og fraktes hver for seg til Kattem. Dette skal gjøres innen 1. november, og så vil klubben bruke vinteren på å pusse opp innvendig.

LES MER: - Så lenge alt stemmer spiller det ingen rolle om leiligheten koster 13 eller 15 millioner

På forsiden nå