Ikea-batteri eksploderte

Trondheimsfamilie skremt etter at batteri eksploderte på stuebordet.

Olve (10) og Vetle (8) viser her frem restene av batteriet som eksploderte av seg selv på spisebordet til familien fra Trondheim.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

Tirsdag skulle familien bytte batteri i en røykvarsler. Batteriet de tok ut av røykvarsleren ble liggende på kjøkkenbordet.

Skummelt

- Vi satt i sofaen og slappet av, da det plutselig kom et voldsomt smell. Det var batteriet som eksploderte av seg selv. Bunnen på batteriet føyk rett i et vindu. Det er skummelt og ekkelt at slikt kan skje, forteller Linda Harli.

Dette var et 9-volts batteri kjøpt hos Ikea. De tok kontakt med Ikea kundeservice via chat på internett. Der fikk de beskjed om at eksplosjonen måtte rapporteres inn via telefon. 

- Da havnet vi i en 30 minutter lang telefonkø. Det orket vi ikke å vente på, forteller samboer Stig Arne Karlsen.

LES OGSÅ: Samsung stopper salg av telefoner etter batterieksplosjoner

- Høres dramatisk ut

Adresseavisen fikk imidlertid raskt kontakt med Ikeas informasjonsavdeling.

- Dette høres ut som en dramatisk og ubehagelig opplevelse, sier Kristian Willanger som er kommunikasjonsrådgiver i Ikea.

- Har slike batterier fra dere eksplodert før?

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er et kjent problem at det kan oppstå kortslutning i alkaliske batterier, både fra Ikea og andre forhandlere. Hva som har skjedd i dette tilfellet kan jeg ikke si noe om før vi har snakket med de som opplevde det. Vi vil også at batteriet som eksploderte blir sendt inn til oss slik at vi kan få det grundig undersøkt, sier Willanger.

Kommunikasjonsrådgiver i Ikea, Kristian Willanger sier de tar slike hendelser svært alvorlig.   Foto: Ikea

 

Tas alvorlig

Han understreker at alle Ikeas produkter går igjennom nøye tester før de slippes ut på markedet.

- Vi tar dette svært alvorlig og vi varsler Ikea globalt når vi får inn slike hendelser. Våre batterier er svært populære og selges i et stort volum, forteller Willanger.

- Kan det bli snakk om å trekke tilbake dette produktet fra markedet?

- Ikke før våre eksperter har undersøkt saken og batteriet nærmere. Men sikkerhet har høyeste prioritet hos oss, og det skal ikke mange slike tilfeller til før vi vurderer å trekke tilbake produkter.

  Foto: Privat

LES OGSÅ: IKEA tilbakekaller sjokoladeprodukter

Dropper Ikea-batterier

Familien i Trondheim er blitt litt skeptiske til slike batterier etter det som skjedde.

- Vi håper dette var et engangstilfelle, for batterier må vi jo ha. Men vi unngår kanskje å kjøpe akkurat denne typen fra Ikea fremover, sier Linda Harli. 

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå