1200 til Rønningen

Tur er på moten som aldri før, og gjerne ukjente turmål som egner seg på Facebook.
 
Fra Syria: - Kom deg ut-dagen er et flott avbrekk for oss, sier Basel (til venstre), flyktning fra Syria. Han hadde vært på Rønningen sammen med Nawars, Omar, Mohammad Isa (fra Afghanistan), Bashar og Ammoun. 

Fra Syria: - Kom deg ut-dagen er et flott avbrekk for oss, sier Basel (til venstre), flyktning fra Syria. Han hadde vært på Rønningen sammen med Nawars, Omar, Mohammad Isa (fra Afghanistan), Bashar og Ammoun. 

Klatretre: Lite slår et realt klatretre, sier Theo Sundstrøm Øverås (5) (til venstre), Emil Holthe Sandum (7) og Mia Sundstrøm Øverås (7). Alle hadde tatt turen til Rønningen i går i anledning Kom deg ut-dagen i regi av Den norske turistforening (DNT). 

Klatretre: Lite slår et realt klatretre, sier Theo Sundstrøm Øverås (5) (til venstre), Emil Holthe Sandum (7) og Mia Sundstrøm Øverås (7). Alle hadde tatt turen til Rønningen i går i anledning Kom deg ut-dagen i regi av Den norske turistforening (DNT). 

Tiger på tur: Dina Busch Reitan (8) ble en tiger. 

Tiger på tur: Dina Busch Reitan (8) ble en tiger. 

I Røde Kors: Ning Chuma (til venstre) og Nan Zin Mar Myint kommer opprinnelige fra Thailand og Myanmar, og er med i Røde Kors i Trondheim. De har bakt brød på Rønningen hele dagen i regi av Røde Kors. – I fjor var vi på Galdhøpiggen og det var helt fantastisk. Tur er fint for kropp og sjel. 

I Røde Kors: Ning Chuma (til venstre) og Nan Zin Mar Myint kommer opprinnelige fra Thailand og Myanmar, og er med i Røde Kors i Trondheim. De har bakt brød på Rønningen hele dagen i regi av Røde Kors. – I fjor var vi på Galdhøpiggen og det var helt fantastisk. Tur er fint for kropp og sjel. 

Daglig leder Frode Støre Bergrem i Trondhjems Turistforening. 

Daglig leder Frode Støre Bergrem i Trondhjems Turistforening. 

Saken oppdateres.

Søndag arrangerte Den Norske Turistforening (DNT) Kom deg ut-dagen – Norges nasjonale turdag – for tiende år på rad. I Trondheim var turisthytta Rønningen i Bymarka årets turmål, og det var rene folkevandringen langs grusveien fra Smistad inn til hytta. Der vanket det blant annet ponniridning, ansiktsmaling, skyting på blink og selvsagt servering.

- Det som var så fint var at alt var gratis, dermed kan alle være med, oppsummerer Kaja Kristine Jacobsen (5 1/2) som hadde fått den vakreste ansiktsmaling.

LES OGSÅ: - Jeg slo en 70-åring i spurt

LES OGSÅ: Her er Trondheims «mini-Trolltunga»

Lavollen og Geitfjellet

Følgesvenn Tina Tollan fikk vite om arrangementet av en venninne, og derfor ble Rønningen turmålet denne søndagen.

- Vi er typiske søndagsturfolk, og drar som regel på tur til Lavollen, Geitfjellet og Teisendammen. Men i dag valgte vi oss Rønningen på grunn av barneaktivitetene, sier Tollan.

Vil du dra på fjelltur? Her er de ti mest populære fjellturene i Norge.

Flere barnemedlemmer

Helt ferske medlemstall fra DNT viser en eksplosiv økning i antall barnemedlemmer. Hittil i år er økningen på over 21 prosent. I forkant av søndag, ventet organisasjonen mer enn 45 000 mennesker ut på tur i Norge.

- I tillegg til flere medlemmer, er målet å få flere ut på tur. Slike dager kan være inspirerende for dem som ellers ikke er så mye ute, sier daglig leder Frode Støre Bergrem i Trondhjems Turistforening.

LES OGSÅ: - Få nordmenn går hele pilegrimsleden

Pop blant ungdom

Han var på plass på Rønningen søndag, og kunne glede seg over at mange tok turen i anledning Kom deg ut-dagen.

- Vi anslår at rundt 1200 har vært innom, og det er helt supert.

Bergrem bekrefter at tur- og friluftsliv er blitt mer populært blant folk, også blant unge. Sosiale medier bidrar til en positiv smitteeffekt.

- Ungdom er blitt mer opptatt av friluftsliv og bilder fra tur egner seg på Facebook og i andre sosiale medier. Og de ønsker gjerne andre turmål enn eksempelvis Elgsethytta. Storheia og andre litt mer ukjente turmål, er attraktivt.

På forsiden nå