Søndag arrangerte Den Norske Turistforening (DNT) Kom deg ut-dagen – Norges nasjonale turdag – for tiende år på rad. I Trondheim var turisthytta Rønningen i Bymarka årets turmål, og det var rene folkevandringen langs grusveien fra Smistad inn til hytta. Der vanket det blant annet ponniridning, ansiktsmaling, skyting på blink og selvsagt servering.

- Det som var så fint var at alt var gratis, dermed kan alle være med, oppsummerer Kaja Kristine Jacobsen (5 1/2) som hadde fått den vakreste ansiktsmaling.

Lavollen og Geitfjellet

Følgesvenn Tina Tollan fikk vite om arrangementet av en venninne, og derfor ble Rønningen turmålet denne søndagen.

- Vi er typiske søndagsturfolk, og drar som regel på tur til Lavollen, Geitfjellet og Teisendammen. Men i dag valgte vi oss Rønningen på grunn av barneaktivitetene, sier Tollan.

Vil du dra på fjelltur? Her er de ti mest populære fjellturene i Norge.

Flere barnemedlemmer

Helt ferske medlemstall fra DNT viser en eksplosiv økning i antall barnemedlemmer. Hittil i år er økningen på over 21 prosent. I forkant av søndag, ventet organisasjonen mer enn 45 000 mennesker ut på tur i Norge.

- I tillegg til flere medlemmer, er målet å få flere ut på tur. Slike dager kan være inspirerende for dem som ellers ikke er så mye ute, sier daglig leder Frode Støre Bergrem i Trondhjems Turistforening.

Pop blant ungdom

Han var på plass på Rønningen søndag, og kunne glede seg over at mange tok turen i anledning Kom deg ut-dagen.

- Vi anslår at rundt 1200 har vært innom, og det er helt supert.

Bergrem bekrefter at tur- og friluftsliv er blitt mer populært blant folk, også blant unge. Sosiale medier bidrar til en positiv smitteeffekt.

- Ungdom er blitt mer opptatt av friluftsliv og bilder fra tur egner seg på Facebook og i andre sosiale medier. Og de ønsker gjerne andre turmål enn eksempelvis Elgsethytta. Storheia og andre litt mer ukjente turmål, er attraktivt.