- Her går det stort sett som normalt. Tre polikliniske timer er avlyst og vi her heller ikke hatt stor pågang på telefon, sier Marit Kvikne, kommunkasjonsdirektør ved St. Olavs Hospital.

- Men det har ingen konsekvenser for pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp eller fare for liv og helse, understreker Kvikne.

Beklager hvis det rammer

I formiddag ble det holdt streikemøte i Kunnskapssenteret ved St. Olavs Hospital. Medlemmene i Akademikerne understreker at de ikke ønsker å ramme pasientene.

- Uttaket vi har gjort er ansvarlig og forsvarlig. Vi har tatt ut 38 akademikere, de fleste er leger. Vi prøver å ramme arbeidsgiver og vi har skånet kreft, barn, psykiatri og øyeblikkelig hjelp. Vi har prøvd å ikke ramme pasientene. Hvis vi rammer dem så beklager vi det, men håper de viser forståelse for streiken. For dette er streiken for pasientene, sier Lindy Jarosch-von Schweder, leder i Sør-Trøndelag legeforening.

Streik for pasientene

- Vi mener at det Spekter tilbyr nå ikke er forsvarlig og det er ikke noe vi ønsker, understreker Schweder. Hun får støtte fra de tillitsvalgte i Legeforeningen som også var tilstede på streikemøtet.

- Dette er et forsvarlig uttak. Vi vurderer pasientsikkerhet og hensynet til pasientene veldig nøye, påpeker Jon Helle, visepresident i Legeforeningen og leder av Overlegeforeningen.

- Noen som har et planlagt inngrep det ikke haster med vil kanskje få den timen utsatt, men det må vi se på etter hvert, avslutter Helle.

Ny vurdering over helga

St. Olavs Hospital ser kontinuerlig på hvordan uttaket av streikende påvirker driften.

- Det går mot helg, så da er det langt mindre polikliniske aktivitet. Noen vil berøres over helga, men disse pasientene får beskjed fra sin avdeling, avslutter kommunikasjonsdirektøren.

Jon Helle, visepresident i Legeforeningen og leder av Overlegeforeningen ved streikemøtet i Kunnskapssenteret. Foto: Håvard Haugseth Jensen
Streikemøte i Kunnskapssenteret Foto: Håvard Haugseth Jensen