Over 14 000 kroner for 20 minutter hos dyrlegen

Catrine Næss fikk hakeslipp da dyrlegen forlangte 14 100 kroner for behandlingen av katta hennes Rino.

Syk: Rino har urinveisinfeksjon, en ganske vanlig lidelse spesielt blant eldre katter. 

Saken oppdateres.

- Jeg ble målløs og begynte å grine, sier Catrine Næss.

27-åringen forteller at hun ringte den private dyrlegevakta i Trondheim tidlig fredag kveld etter at Rino åpenbart hadde smerter på grunn av en urinveisinfeksjon. Det hadde katta fått konstatert dagen før hos en annen dyrlege. Da var den blitt kateterisert, og Næss betalte under tusenlappen.

Fredag tisset Rino fortsatt ikke og var synlig plaget. Vakthavende veterinær som svarte hos dyrlegevakta rådet henne til å komme inn for en undersøkelse.

Det er fire dyreklinikker og dyrehospitaler som samarbeider om vakttjenesten. Fredag kveld var det Evidensia Trøndelag dyreklinikk som hadde ansvaret, og Næss tok katta med til klinikken på Ranheim.

LES OGSÅ: Døde etter å ha blitt forgiftet

Fikk væske og smertestillende

Der konstaterte veterinæren at en ny kateterisering ikke var nødvendig, ga katta væske under huden og smertestillende middel. Næss sier at de var på dyreklinikken cirka en time, men at selve behandlingen tok maksimum 20 minutter.

Næss fikk også med seg smertestillende som hun kunne gi katta hjemme, var lettet og ante fred og ingen fare. Inntil hun skulle betale.

- Jeg har også tidligere hatt katt til undersøkelse og behandling hos veterinærvakt på kveldstid. Da betalte jeg 3500 kroner, og var forberedt på en slik pris også denne gangen, eller kanskje noe høyere. Resepsjonisten spurte om jeg hadde forsikring, og jeg svarte som det er, at det har jeg ikke, og sa at «det blir vel ikke over 10 000». Joda, regningen lød på 14 100 kroner.

- Jeg tenkte først at det måtte være feil, at en så enkel behandling umulig kunne koste så mye. Men det var det ikke. Resepsjonisten forklarte den høye prisen med at det var kveld og helg, at prisene hadde steget siden sist jeg var hos veterinærvakt, og at behandling og medisin var blitt bedre, sier Næss.

LES OGSÅ: Dette må du huske før ferien

Slo av på prisen

- Jeg ble ute av meg og begynte å grine, og for å være grei sa resepsjonisten at hun skulle avstå fra tillegget sitt slik at regningen ble redusert til 11 558 kroner.

Etter at Adresseavisen var i kontakt med Næss og veterinærvakten, har regningen blitt ytterligere redusert. Næss forteller at hun ble kontaktet og opplyst om at hun vil få refundert 3000 kroner.

Lørdag kveld opplyser klinikksjef Lars Strømmen ved Trøndelag dyreklinikk at den riktige regningen er 7700 kroner.

- Det er ikke gitt rabatter. Både kveldstillegg og helgehonorar ble ført feil, sier Strømmen og opplyser at klinikken allerede lørdag kontaktet Næss og forklarte feilfaktureringen.

Hun fikk samtidig tilbud om å få det feilfakturerte beløpet tilbakebetalt.

Catrine Næss er glad for reduksjonen og vil kontakte klinikken mandag for å få ordnet med tilbakebetalingen.

- Men jeg synes fortsatt det ble en dyr behandling, sier Næss.

Opp gjennom årene har hun hatt mange dyr, flere andre katter og hest og hund, og har derfor flere ganger måtte oppsøke dyrlegevakt. Men hun har aldri før opplevd at behandlingen har kommet opp i en slik pris som fredag kveld, sier hun.

- Lurt med forsikring

Kirsti Wangberg i Foreningen for Omplassering av Dyr i Trondheim sier at det koster dyrt å oppsøke dyrlegevakta i helgene, og at folk må være forberedt på det.

- Derfor er det også viktig at folk forsikrer dyrene sine. Det koster litt, og prisen varierer fra selskap til selskap, men samtidig kan det lønne seg selv om dyret behandles bare for en skade eller sykdom. I tillegg har man tryggheten i å kunne oppsøke dyrlege når som helst. Et annet alternativ er å opprette en sparekonto for formålet.

- Når det er sagt, var regningen Næss fikk unormal stor, og veterinæren burde opplyst om prisen på forhånd, mener Wangberg.

LES OGSÅ: Dette er en ikke prioritert sak

Fakturaen

Den opprinnelige regningen Næss fikk, etter at dyrepleieren hadde trukket fra sitt tillegg, var slik:

Vaktberedskap 1764 kr. Subcutan væsketerapi 935 kr. Smertebehandling 360 kr. Konsultasjon 1504 kr. Kveldstillegg 4683 kr. Sum 9248 kr. Moms 2311 kr. Total 11558 kroner.

Se på meg: Rino i sprekere dager. 

Se på meg: Rino i sprekere dager. 

Syk: Rino har det ikke så bra om dagen og trengte dyrlegehjelp. Det kostet dyrt. 

Syk: Rino har det ikke så bra om dagen og trengte dyrlegehjelp. Det kostet dyrt. 

Kostbart: Først fikk Catrine Næss presentert en regning på 14 000 kroner for behandlingen av Rino.   

Kostbart: Først fikk Catrine Næss presentert en regning på 14 000 kroner for behandlingen av Rino.  

På forsiden nå