Kjørte i 58 km/t i 30-sone ved skole i Trondheim

- Det er bra at vi får luket ut slike risikovillige sjåfører fra trafikken, sier UP.

Saken oppdateres.

Utrykningspolitiet hadde tirsdag mellom klokken 09.15 og 11.35 laserkontroll i 30-sonen ved Ranheim skole i Trondheim.

To sjåfører ble fotgjengere etter kontrollen. Den høyeste hastigheten som ble målt var 58 kilometer i timen, skriver operasjonssentralen i Sør-Trøndelag på Twitter.

- Det er en veldig høy hastighet i en 30-sone. Det er en alvorlig fartsovertredelse som også får konsekvenser for vedkommende, sier distriktssjef i Utrykningspolitiet (UP), Per Einar Hollum.

Ytterligere 14 sjåfører fikk forenklede forelegg i kontrollen.

LES OGSÅ: For høy fart ved tre skoler i Trondheim

- Får klager

Den siste tiden har politiet hatt flere kontroller ved skolene i forbindelse med skolestart. Blant annet hadde UP en laserkontroll ved Åsheim skole i Trondheim torsdag i forrige uke. Da fikk 17 personer forenklede forelegg. Det er også 30-sone ved denne skolen.

- Det er en grunn til at det er 30-sone i flere skoleområder. Det hender at vi får klager fra skoler om at folk kjører for fort i nærområdet. Dessverre tar vi sjåfører med slike hastigheter som på Ranheim når vi har laserkontroller, sier Hollum.

Varsler flere kontroller

Han mener det er bra at personer som kjører med slike hastigheter blir tatt.

- Det er bra at vi får luket ut slike risikovillige sjåfører fra trafikken, sier Hollum, som påpeker at de også kommer til å ha flere kontroller ved skolene i tiden fremover.

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter .

På forsiden nå