Trondheim: Det var da Eric Ström våknet tirsdag morgen at han oppdaget at sykkelen var borte.

– Den var låst fast med to kraftige låser. Jeg ble virkelig lei meg da jeg så den var borte, sier Ström.

Designsykkel

Han fortelle at merket er GGG, eller tre G. Det er en designsykkel som er importert først fra USA til Sverige, så fra Sverige til Trondheim

- Jeg fikk kjøpt sykkeldelene fra en gutt i Sverige. Det har tatt meg fire år å bygge den, sier Ström, som er en ivrig sykkelentusiast.

- Dette er andre gang jeg får en sykkel stjålet fra leiligheten på Møllenberg, sier han.

Mangler batteri

Ström har selv gjort sykkelen om til en elsykkel.

- Jeg har batteriet og laderen i leiligheten. Tyven får ikke brukt sykkelen med mindre han har spesielle tekniske kunnskaper, fordi det er spesielle hitec-komponenter som er brukt her. Dessuten mangler sykkelen et hjul.

Visste du at flere dropper bil og velger elsykkel?

Det er vanskelig for Ström å anslå sykkelens reelle verdi, men han har selv brukt 15 000 kroner på byggesettet.

- Den er helt unik. Det finnes bare en av denne modellen, sier Ström, som er interessert i å betale finnerlønn til den som kan bidra til at sykkelen kommer til rette igjen.

Etterlyst av politiet

Også politiet er interessert i at sykkelen skal komme tilbake til sin rettmessige eier. Derfor etterlyste de den tirsdag med bilde på Twitter.

– Nå venter vi bare på å høre fra en av de mange detektivene i byen. Vi vet at dem er det mange av, sier operasjonsleder Ebbe Kimo.

Tirsdag kveld var det ennå ikke kommet inn noen tips i saken.

- Grunnen til at vi etterlyser den på denne måten er at det er en helt unik håndlaget sykkel, med stor verdi for eieren. Det er ikke en sykkel som kan erstattes med forsikringspenger, sier Kimo, som tror det er en viss sjanse for at sykkelen vil bli funnet.

Helt unik: Eric Ström har brukt fire år på å bygge denne elsykkelen. Natt til tirsdag ble den stjålet.
Foto: Morten Antonsen