Slo alarm om 15-åringer med pistol

Politiet rykket ut med flere bevæpnede patruljer etter melding om at ungdommer var observert med pistol på Charlottenlund.

Saken oppdateres.

- Men det var ikke så dramatisk som vi først kunne få inntrykk av, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Det var ved 17.30-tiden torsdag politiet fikk melding fra en mann som var ute og gikk tur i et boligområde på Charlottenlund. Mannen hadde observert to ungdommer ikledd skjorter med emblemer som kunne ligne på en politiskjorte. I tillegg mente mannen at en av ungdommene var utstyrt med en synlig pistol.

Flere patruljer

Kimo medgir at han hadde en magefølelse på at dette kunne være mindre dramatisk enn melderen varslet, men politiet valgte likevel å rykke ut med tre-fire bevæpnede patruljer.

- Av og til skjer det oppgjør i kriminelle miljø, derfor er vi nødt til å ta slike meldinger på alvor, sier Kimo.

Da politiet ankom boligområdet i nærheten av Charlottenlund skole, fant de raskt de to ungdommene . De to 15-åringene hadde ingen kriminelle hensikter, men var ute for å filme i forbindelse med et skoleprosjekt.

- De hadde nok ikke tenkt over at dette kunne føre til så stor oppmerksomhet. Men de skjønte det da vi kom, sier Kimo.

De to fikk en prat med politiet, og vil ikke få noen ytterligere reaksjon.

- Jeg tror de tok poenget, sier Kimo.

- Si fra på forhånd

Han sier at de årlig har en del slike utrykninger. I og med at dette både kan skape redsel og tar av politiets ressurser, ber han om at folk varsler politiet før de skal filme scener med bevæpning - enten våpenet er ekte eller «soft».

- Dette trenger ikke å være noe problem, hvis de melder fra til oss på forhånd. Hvis en er inne i et befolket område, er det også lurt at en kan skilte eller ha med noen som varsler om hva som foregår. Det er mange som bor i et boligområde, og en bør unngå å skremme folk, sier Kimo.


På forsiden nå