Snipstad vant den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix 2016 i Grieghallen i Bergen lørdag kveld.

- Jeg føler jeg virkelig fått innsikt i det du holder på med og hvor viktig det er, sa førsteamanuensis Marlen Ferrer ved Høgskolen i Oslo og Akershus som var fagdommer om Snipstads formidling.

Boblende nano mot kreft

Snipstad er doktorgradsstipendiat ved Institutt for fysikk ved NTNU, og hennes tema var «boblende nanomedisin mot kreft». Snipstad jobber med å forstå hvordan nanopartikler effektivt kan leveres til kreftvev, og hvordan de påvirker kreftcellene. Ved å kapsle cellegift inn i nanopartikler kan medisinen leveres direkte til svulsten, og dermed unngå bivirkninger som er et stort problem med vanlig cellegiftbehandling.

De som deltar i Forsker Grand Prix er doktorgradsstipendiater som er godt i gang arbeidet med graden sin, men de har ikke disputert ennå.

To deltok fra NTNU

Det var to finalister fra de regionale finalene i Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim deltok i lørdagens finale. I finalen fikk hver av de åtte deltakerne fire minutter til å formidle hva de forsker på. Fire deltakere gikk så videre til finaleomgangen, og hvor de fikk formidle forskningen sin i seks minutter.

Foruten Snipstad, deltok også doktorgradsstipendiat Katie Aurand fra NTNU i den nasjonale finalen. Hun jobber på Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk. Men Aurand gikk ikke videre fra første runde i finalen.

Fikk 20 000 kroner

Vinneren ble kåret ved at publikum i salen ga poeng, fra én til seks med mentometerknapp. I tillegg var det fagjury. Den besto av debattredaktør i Aftenposten, Erik Tornes, førsteamanuensis Marlen Ferrer ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som er kjent fra programserien Big Bang på NRK, og skuespiller Maria Bock.

Forsker Grand Prix 2016 er en del av Forskningsdagene, og konkurransen ble arrangert for første gang i 2010

Premien er en reisegavesjekk på 20 000 kroner.