- Båten fløyt på tirsdag. På onsdag formiddag fikk jeg telefon om at den hadde gått ned. Det har vært besøk i båten. Døra ligger inni kabinen og det kan se ut som om den er sparket inn, sier den uheldige båteieren.

I løpet av natta har en eller flere fremmede tatt seg inn i båten til Tommy Berg. Den ligger på Nidelv Marina, mellom Bakke bru og Verftsbrua. Lett tilgjengelig for folk som ferdes langs lysløypa fra Solsiden til utestedene i Adressabygget.

Drar opp båten selv

Mandag kveld, rett etter jobb, sto ni mann med hendene i lomma og så på en båt som lå mer enn halvveis under vann. Den var sikret med fire-fem tau under, i tillegg til fortøyningene. Og med folkene kom det lastestropper, jekk, lensepumpe og en rekke ideer. Tommy hadde planen klar hele tida. Siden båtforeningen ikke ville bidra og Redningsselskapet ikke redder sunkne båter i marinaer, hadde han tenkt ut sin egen redningsmanøver.

- Jeg har samlet både venner og båtfolk. Alle stiller, sier Tommy.

Men det var først da en kompis kom inn med sin båt at det ble litt aktivitet nedpå kaia.

Jekker opp båten for hånd

- Vi har lagt lastestropper under min båt og jekk oppi hans, sier Tommy og dirigerer jekkinga. En annen kar håndterer lensepumpa og sakte, men sikkert kommer mer og mer av båten over vann.

Det er en liten øvelse i både amatørskap og kameratskap, som får folk til å stoppe opp og kikke.

- Nå tømmer vi Nidelva for vann, ropes det.

- La oss lage en fontene!

Sjefen i Würth håndterer pumpa fra Biltema. Kameraten fra korpset sørger for at Nidelva fra inni båten spyles i Nidelva utenfor, og han mestrer det uten å slokke sigaretten.

Dårlig karma?

Båten heter Bever og har vært i Tommy sin eie i tre-fire år.

- Jeg kaller den «Duckugly», men får ikke lov av kjæresten å døpe den det. Dermed er nok dette dårlig karma, sier Tommy.

Karma eller ei, båtbrekket og hærverket skal anmeldes. Det er en 24 fots daycruiser med 250 hester som gikk ned.

- Og den har, eller hadde, 7 kilowatts stereoanlegg og ni høyttalere, sier Tommy og titter inn i kabinen hvor festen er over og det er lite igjen.

- Jeg er glad saksofonen min ikke lå nedi der.

Han er musiker med flere band og eget korps. Båten har vært med rundt på hele Trøndelagskysten og der det er scener er Tommy gjerne med.

Brannvesenets pumpe gjorde susen

Da mørket falt på, mandag kveld, fikk Tommy ekstra forsterkninger fra brannvesenet. I løpet av en liten halvtime klarte en kraftigere pumpe å få båten flytende igjen. Den ble tatt opp av elva og står nå på henger til tørk på en kompis sitt verksted.

- Det er sikkert 1000 til 1500 liter vann igjen i sengetøy og møbler nedi baugen på båten, sier Tommy.

Han regner med å få start på motoren igjen, men er spent på å se skadeomfanget i dagslys.

Da hendene kom opp av lommene ble det fart i sakene. Vannet strømmet igjennom lensepumpa. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Vasstrukne møbelputer og rester fra en fest ble reddet ut av den synkende båten. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Planlegger på stedet. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
- Vi har lagt lastestropper under min båt og jekk oppi hans, sier Tommy og dirigerer jekkinga i nabobåten. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Tett før mørket falt på. I skumringen kom brannvesenet og bidro med siste innspurt. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen