Folkemøte om byutvikling:

Hvem skal bestemme?

Hvordan skal Trondheim skal vokse og utvikle seg? Det blir dueller, innspill fra engasjerte ildsjeler og politisk debatt på folkemøtet ved Byscenen onsdag kveld.

Harry Tiller og Tone Sofie Aglen er møteledere på Adresseavisen og Selskabet for Trondhjems Bys Vel sitt folkemøte. Dørene på Byscenen åpner kl 17.30. 

Saken oppdateres.

- Adresseavisen er en arena for engasjement og med folkemøtet vil vi at folk som er interessert i byutvikling skal komme sammen og diskutere.

Det sier politisk redaktør i Adresseavisen, Tone Sofie Aglen. Det er Adresseavisen og Selskabet for Trondhjems Bys Vel som arrangerer folkemøtet som starter kl 19 onsdag kveld på Byscenen.

KLIKK DEG INN PÅ LIVESTUDIOET: Allerede nå kan du sende inn spørsmål og kommentarer om byutviklinga i Trondheim

Hvordan vil du at byen skal utvikle seg i årene fremover?

I hele sommer har debatter om byutvikling rast i Adresseavisens spalter. Debattinnleggene har haglet inn.

- Vi tar inn flere innlegg som handler om byutvikling nå enn før, fordi engasjementet er stort, sier debattansvarlig i Adresseavisen, Kjell-Ivar Myhr.

Det er kanskje plasseringen av Trondheim Spektrum som tar storeslem i antall meningsytringer akkurat nå, men redaksjonen får også et stort antall leserbrev om prosjekter som er synlige og har stor påvirkning i bydelene. I tillegg til det, er det flere stemmer som etterlyser en helhetlig tenkning om hvordan byen er og skal bli.

LES OGSÅ: Hele debatten om Trondheim Spektrum, på Øya eller ikke, slik den har sett ut i Adresseavisens spalter

Hvem styrer byen mot fremtida?

- Er det pengene eller politikerne som bestemmer, spør politisk redaktør Tone Sofie Aglen. Hun skal sammen med politisk journalist, Harry Tiller, lede møtet.

- Vi vil åpne denne debatten for å finne noen svar, sier han.

- Har Trondheim politiske og administrative ledere som er visjonære nok? Hører de på innspill utenfra? Eller er det slik at det er utbyggerne som egentlig sitter på makta og at det er deres interesser som presser seg frem?

Det er det mange meninger om. Møtelederne å få noen konkrete svar.

- Vi forventer at de vi har på scenen kommer med nye løsninger til hvordan byutviklingen skal skje i fremtiden. Vi vil kanskje også få noen konkrete forslag til modeller som kan gi en helhetlig utvikling, sier Harry Tiller.

På scenen kommer Fredrik Shetelig, dekan ved fakultet for arkitektur og billedkunst for å innlede og presentere problemstillinger. Deretter følger dueller mellom Ole Wiig og Hilde Bøkestad, Morten Wolden og Ivar Koteng, Daniel Johansen og Gunnar Houen. Klaus Joakim Sonstad, Merete Kvidal og Terje Roll Danielsen kommer med sine innspill. Til slutt blir det politisk debatt med Geir Waage (AP), Hilde Opoku (MDG), Ingrid Skjøtskift (H) og Trond Åm (V). Redaktør i Adresseavisen, Tor Olav Mørseth oppsummerer.

SE OGSÅ: Byutviklingen i bilder, FØR OG NÅ - fra Ukeadressa

Også du har en stemme

- Byutvikling er for viktig til at det bare er politikere, byråkrater og eiendomsutviklere som skal styre den, sier politisk redaktør i Adresseavisen, Tone Sofie Aglen.

- Men hvor blir det av folket?

- Vi har laget en talerstol i form av et livestudio på adressa.no. Gjennom dette dekker vi folkemøtet direkte. Det er aktivt allerede nå. Jeg regner med at alle som er opptatte av byutvikling ser, leser og deltar her. Noen høydepunkter og viktige spørsmål fra denne strømmen tas inn i debatten på scenen. Enkelte innspill fra salen blir det også gitt anledning til, sier Aglen.

Hun understreker i tillegg hvor viktig oppmøte kan være.

- Min erfaring er at møtesteder er både viktige og populære. Her gis det anledning til å treffe mennesker ansikt til ansikt også etter møtet.

KLIKK DEG INN PÅ LIVESTUDIOET: Allerede nå kan du sende inn spørsmål og kommentarer om byutviklinga i Trondheim

Dørene åpner kl 17.30.

Kl 18.00 blir det debattvorspiel i baren på Byscenen med OmAdressert live – Adresseavisens podkast med Harry Tiller, Tone Sofie Aglen og Terje Eidsvåg.

Folkemøtet starter kl 19.00.

På forsiden nå