Både høyt og lavt blodsukker er farlig og kan være dødelig eller føre til alvorlige skader, står det på nettsiden til firmaet hennes. Hun så faren sin dø på intensivavdelingen. Han fikk store hjerneskader da blodsukkeret sank. Etter det startet hun eget firma for å redde andre i samme situasjon.

Torsdag ble hun og firmaet 200 000 kroner rikere etter å ha vunnet Ung innovasjonspris.

- Det betyr kjempemasse, forteller en glad og lykkelig Tine Almås Hunt etter prisutdelingen.

- Pengene gir oss handlingsfrihet og mulighet for kompetanseheving.

Bittesmå sensorer

Tine Almås Hunt har gjennom firmaet Glucoset utviklet en måte å overvåke blodsukkernivået til sengeliggende pasienter. Bittesmå sensorer blir plassert i blodstrømmen til pasienten. Slik kan blodsukkeret senkes til normalt nivå.

- Det reduserer infeksjonsfare, risiko for hjerneskade og antall døgn på sykehus, sier Tine Almås Hunt. Mens de fleste av oss tenker på diabetikere når vi hører om problem med blodsukkeret, sier hun at mange pasienter får blodsukkersvingninger når de er alvorlig syke og for eksempel ligger på intensiven. Hun mener at kontinuerlig måling hos de kritisk syke vil gi bedre blodsukkerkontroll, som igjen kan spare svært mye penger og redde mange liv.

Skal teste mennesker

Til våren håper hun at de kan gjøre de første testene på mennesker. Til nå har de bare gjort dyreforsøk. Og når den tiden kommer, er sykehus over hele verden potensielle kunder.

Tine Almås Hunt er utdannet bioingeniør, men forteller at hun har måtte lære seg mye mer etter at de startet firma. Blant annet har hun gått på kurs for å lære seg dyreforsøk.

Innovasjonspris for kvinner

I konkurranse med to andre finalister, plukket ut blant 40 deltakere, presenterte hun selskapet og forretningsideen sin på Studentersamfundet torsdag kveld.

Ung innovasjonspris er en nasjonal konkurranse rettet mot kvinnelige entreprenører særlig innen teknologi og realfag. Hensikten med prisen er å løfte fram kvinner som lykkes, og bidra til å gjøre innovasjonene deres enda mer synlig. Bak den nasjonale prisen står Trondheim kommune og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Jurymedlem er ordfører Rita Ottervik som fortalte at det er tiende gang prisen blir delt ut. Hun tok selv initiativet til prisen fordi hun mente det var viktig å sette pris på og hjelpe fram unge kvinnelige gründere.

- Den gangen var gründere godt voksne mannfolk, sa Rita Ottervik fra scenen under det som blir kalt gründernes oscarfest, Innovator 2016 i Studentersamfundet.

Ung Innovasjonspris skal gå til en kvinnelige forsker, oppfinner eller gründer som er fremragende i sitt felt og som er under 40 år.

LES OGSÅ KRONIKKEN: Når gründeren er viktigst

Tine Almås Hunt, Glucoset fikk ung innovasjonspris på 200 000 kroner. Det kommer godt med. Foto: Aagot Opheim