Varsler nattebråk på Heimdalsmyra

Vegvesenet varsler om fire netter med støy i forbindelse med ny E6.

Her ved Hårstad skal det settes opp en spuntvegg neste uke. Det vil medføre støy og rystelser i nabolaget.   Foto: Statens vegvesen

Saken oppdateres.

I forbindelse med bygging av ny E6 fra Tiller til Melhus skal det settes opp en spuntvegg ved Hårstad i neste uke. Statens vegvesen har i den forbindelse sendt ut støyvarsel til naboene.

Støy i fire netter

- Fremkommelighet og sikkerhet er viktig, så derfor må vi gjøre dette på natten. Spuntingen vil foregå fra mandag kveld og fire netter fremover. E6 vil da bli stengt i ett kjørefelt med manuell dirigering, forteller byggeleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

- Hvordan vil dette påvirke naboene?

- De vil nok kjenne vibreringer i bakken og høre en del maskinstøy. De aller nærmeste naboene har vi allerede kontaktet og tilbydd alternativ overnatting.

LES OGSÅ: Nå starter bygginga av ny E6

Støy også i helga

Det har tidligere vært en undergang på stedet. I forbindelse med ny E6 skal det bygges en ny gang- og sykkelbru. Spuntarbeidet er en del av forberedelsene til å legge om E6 i byggefasen, samt gjøre plass til den nye gang- og sykkelbrua.

- Allerede til helgen vil vi lage en steinfylling i samme område. Så det blir en del støy i forbindelse med dette på dagtid i helga, forklarer Soknes.

LES OGSÅ: Heimdal og Tiller får ny snarveg

Omleggingen er bare en av mange som står for døra i forbindelse med gigantprosjektet nye E6 Tiller -Melhus.

- Vi har allerede gjort arbeider som har krevd omlegginger. Dette vil det bli massevis av fremover. Det må folk være forberedt på, sier byggelederen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå