Sprekk i kjelleren stopper undervisning

Bygningsarbeider på Kalvskinnet har ført til sprekker i kjelleren på Brygghuset. Dermed er et hjørnet av huset stengt.
Byggearbeid lager sprekker: Det er oppdaget sprekker i kjelleren i Brygghuset til høyre. Det fører til at deler av bygningen er stengt. Ansatte må jobbe hjemme og undervisning er avlyst eller blir flyttet. Klikk på pilen for å se flere bilder.  

Byggearbeid lager sprekker: Det er oppdaget sprekker i kjelleren i Brygghuset til høyre. Det fører til at deler av bygningen er stengt. Ansatte må jobbe hjemme og undervisning er avlyst eller blir flyttet. Klikk på pilen for å se flere bilder.  

Hit, men ikke lenger: Dette undervisningsrommet er fysisk stengt, og bygningen har fått ekstra bærebjelker mens sprekkene i kjelleren blir undersøkt. 

Hit, men ikke lenger: Dette undervisningsrommet er fysisk stengt, og bygningen har fått ekstra bærebjelker mens sprekkene i kjelleren blir undersøkt. 

Dette skiltet forteller at denne delen av bygningen er stengt.  

Dette skiltet forteller at denne delen av bygningen er stengt.  

Bæring på do: Setningsskadene er synlige i høyre hjørnet her. 

Bæring på do: Setningsskadene er synlige i høyre hjørnet her. 

Sprekker i gulvet. 

Sprekker i gulvet. 

Saken oppdateres.

- Det er ubehagelig. Vi vet ikke om bygget er trygt, sier Thomas Juberg som er student i Brygghuset, en av bygningene til NTNU på Kalvskinnet. Han går tredje året av bachelorstudiet i informatikk med spesialisering i drift av datasystemer, og er en av de tillitsvalgte for studentene.

Bygningsarbeidene vegg i vegg har ført til setningsskader i en hvelvkjeller i Brygghuset, og det er oppdaget flere sprekker i kjelleren. Det gjør at et hjørne av bygningen er stengt. Dermed må ti NTNU-ansatte ut av kontorene sine, og undervisningen er flyttet til andre steder.


LES OGSÅ: Campus-strid mellom Kalvskinnet og Elgeseter

Dette er byggegropen mellom EC Dahls gate og Sverres gate på Kalvskinnet. 

 

Eksperter skal undersøke

Mandag skal eksperter undersøke skaden. Etter det blir det bestemt om det er forsvarlig å bruke bygningen nærmest byggegropen der det skal bygges nye lokaler for lærerutdanningen.

- Byggeaktivitet som foregår rundt Brygghuset, har ført til sprekker i gulvet i et hvelvrom i kjelleren, sier Jostein Grytdal  i NTNUs eiendomsforvaltning. Dette er gamle bygningskonstruksjoner og Grytdal  forteller at de er usikre på om sprekkene kan føre til at hvelvet raser sammen og kan skade bærekonstruksjoner.

- Inntil vi har fått undersøkt dette nærmere, har vi valgt å stenge alle etasjene i det hjørnet av bygget der sprekkene har oppstått, sier han.

LES OGSÅ: NTNU tester ut fremtidens campus

Studerer på en byggeplass

Det betyr at de ansatte med kontor i den delen av Brygghuset, er bedt om å arbeide hjemmefra mandag. Undervisningen på institutt for informatikk og e-læring blir flyttet. Mandag har studentene fått beskjed om at undervisningen er avlyst.

- Vi studerer på en byggeplass, sier Thomas Juberg.

- Det har vært veldig slitsomt siden skolestart da byggearbeidene begynte vegg i vegg. Vi har sett setningsskadene og kjent ristninger og bevegelse i bygget. Pulten står og disser innimellom, forteller Thomas Juberg. Han sier at flere av medstudentene velger å gå hjem fordi det er ubehagelig å være på skolen med de plagene bygningsarbeidet medfører.

Studerer drift av datasystem: Thomas Juberg og medstudentene hans har hatt et slitsomt semester på grunn av byggearbeidene til NTNU. 

 

Stengte undervisningsrom

- Vi er avhengige av serverne i bygget og må være her for å få gjort mange av arbeidsoppgavene våre, sier han.

Datasalen de holder til i, er ikke stengt. Den er i den delen av bygningen som ligger lengst borte fra byggegropen. Men flere undervisningsrom er stengt på grunn av sprekkene i kjelleren.

- Det er en kjedelig situasjon. Vi får også et kortere semester fordi vi skal ut av bygget 1. desember. Da blir dette også en byggeplass. Først i begynnelsen av januar kan vi flytte inn i det nye teknologibygget til NTNU på Kalvskinnet.

Når studentene flytter inn i nybygget, får de en gigantisk hjerne under føttene.

På forsiden nå