I en times lang UP-kontroll i Nonnegata i Trondheim mandag ettermiddag ble seks sjåfører tatt for ulovlig mobilbruk.

- Vi kikket etter manglende bilbeltebruk og ulovlig bruk av mobiltelefoner. Ingen manglet bilbelte i dag. De seks som ble tatt for mobilbruk fikk et forelegg på 1300 kroner hver, forteller politioverbetjent i utrykningspolitiet, Per Arne Frengen.

- Hva sier folk når de blir stoppet?

- De aller fleste strekker bare armene i været og beklager. Mange sier de har blåtannfunksjon på telefonen, men enda ikke koblet det opp. Men vi ser jo at det er et like stort problem at folk sender tekstmeldinger bak rattet, påpeker Frengen.

I mai 2013 ble mobilforbudet i bil innskjerpet. Det er nå kun lov å bruke tastaturet på mobiltelefonen for å starte og avslutte en samtale.

- Dette er det ikke alle som har fått med seg. Vi ser det spesielt ofte i områder bynære strøk med lave hastigheter, sier Frengen.

- Er bota på 1300 kroner for lav?

- Det er jo en av de laveste bøtene vi gir. Summen har ikke endret seg på mange år. Mulig den ikke svir nok, avslutter Frengen.

I samme kontroll ble det også stoppet en sjåfør med alkoholpåvirkning. Vedkommende unngikk straffereaksjon da måleinstrumentet viste akkurat under tillatt grenseverdi.

Les også: Så mye må du betale hvis du har piggdekk