- Otterviks maktposisjon er urokkelig

Politiske motstandere er stumme av beundring for Rita Ottervik. De er imponert over hvordan hun har klart å holde seg ved makta.

Røde Ritas regime, politiske motstandere med bok om Rita Ottervik. F.v. Ronny Kjelsberg (Rødt), Sverre M. Nyrønning (redaktør), Ingrid Skjøtskift (H), Marvin Wiseth (H), Knut Fagerbakke (SV), Kristian Dalberg Hauge (FrP) og Knut Røe (kommunikasjonsrådgiver), fotografert etter lanseringen av boken.   Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

«Røde Ritas Regime» heter en bok om Rita Ottervik som ble lansert i Trondheim tirsdag.  Der skriver både politiske motstandere og allierte av Trondheims ordfører gjennom 14 år. Den sterkeste kritikken kommer fra Rita Otterviks egen varaordfører i 12 av årene.

- Ottervik er sta og lite raus. Det er karakteristikker Knut Fagerbakke kommer med i boka. Han er en av seks forfattere. I tillegg har tidligere ordfører i Trondheim Marvin Wiseth (H), Ingrid Skjøtskift (H), Ronny Kjelsberg (Rødt), Kristian Dahlberg Hauge /(Frp) og kommuneikasjonsrådgiver Knut Røe skrevet hvert sitt kapittel.

- Introvert og ikke spesielt åpen

- Rita Ottervik er ikke spesielt åpen. Hun byr ikke spesielt på seg selv. Egentlig er hun litt introvert, sier Marvin Wiseth. Derfor mener han det er særlig imponerende at hun har klart å holde seg ved makta i så mange år og at hun sitter så trygt som hun gjør.

Også Kristian Dahlberg Hauge (Frp) slår fast at Rita Ottervik står for er en politisk imponerende prestasjon som er helt helt enestående.

- Arbeiderpartiet framstår tilnærmet uangripelig i Trondheim, sier han.

Fagerbakke: Ottervik er lite raus

Varaordfører for Ottervik gjennom 12 år, Knut Fagerbakke, har kalt sitt kapittel for «Frå politisk idealisme til keisam administrasjon». Han skriver at han var svært glad for å bli varaordfører i 2003, men at det snart skulle vise seg at samarbeidet med Ottervik ikke var det enkleste.

- Hun var ikke spesielt raus, skriver han.

- Deltar lite sosialt

Han skriver også at det ikke er mange som kjenner Rita Ottervik personlig. Hun har deltatt lite i det sosiale livet i Trondheim, i sterk motsetning til Fagerbakke selv, innrømmer han.

Han skriver også at hun kan ha skiftende humør og er ikke den enkleste arbeidslederen man kan ha. Han kaller henne også for sta.

- Når hun først har bestemt seg, viker hun ikke en tomme, skriver varaordføreren gjennom 12 år. Han regner med at hun kommer til å stille på førsteplass for Arbeiderpartiet også ved kommunevalget i 2019. Den eneste grunnen til at det ikke skjer, er at hun havner i regjering etter stortingsvalget, spår den tidigere varaordføreren.

Tidligere varaordfører Knut Fagerbakke med den nye boken der han har skrevet et av kapitlene. Høyres Ingrid Skjøtskift i bakgrunnen. 

Tidligere varaordfører Knut Fagerbakke med den nye boken der han har skrevet et av kapitlene. Høyres Ingrid Skjøtskift i bakgrunnen. 

Boken «Ritas Røde Regime» slippes tirsdag. 

Boken «Ritas Røde Regime» slippes tirsdag. 

På forsiden nå