NTNU innfører stillingsstopp

Fra og med mandag blir det stillingsstopp for administrative og tekniske stillinger ved NTNU. Årsaken er at universitetet skal kutte i administrasjonen.

NTNU innfører stillinmgsstopp ut året for administrative og tekniske stillinger. 

Saken oppdateres.

Arbeidet er i gang med å finne nye jobber til ansatte som mister arbeidsoppgavene sine i forbindelse med fusjonen, skriver Universitetsavisa. I en melding på NTNUs intranett Innsida står det at det fra og med mandag blir innført full stillingsstopp for tekniske og administrative stillinger ved NTNU. Det betyr også at nylig utlyste stillinger blir trukket tilbake.

Beskytte dagens ansatte

Målet med stillingsstoppen er å beskytte dagens ansatte, skriver Universitetsavisa. Det er rektor Gunnar Bovim som har besluttet stillingsstoppen. Iførste omgang skal den vare ut året, men kan bli forlenget.

Ifølge Universitetsavisa er det bare unntak for utlysinger der prosessen er kommet så langt at det allerede er sendt ut tilbud til søkerne. Formålet med stillingsstoppen er å beskytte NTNU-ansatte under den pågående prosessen med innplassering i nye enheter. Det betyr at ledige stillinger først skal vurderes for NTNU-ansatte som på grunn av fusjonen har mistet arbeidsoppgavene sine.

Adresseavisen har tidligere skrevet av Studenttinget er bekymret for at tjenestetilbudet til studentene blir rammet når NTNU kutter i administrasjonen.

Kutter ti prosent

NTNU skal kutte ti prosent i administrasjonen i løpet av tre år.

I praksis kan det bety at 150 stillinger skal bort i løpet av tre år. Totalt har universitetet 1550 årsverk i administrasjonen det sammenslåtte NTNU. Det er sagt at ingen skal sies opp, men at innsparingene skal skje ved naturlig avgang. Årlig slutter nærmere 100 personer i NTNUs administrasjon.

LES OGSÅ: NTNU kutter kompetansebanken

På forsiden nå