Det er det samme trekløveret som skal toppe Høyres stortingsliste foran valget neste år – dersom nominasjonskomiteen får det som den vil. Torsdag la de fram sin innstilling, og 29. oktober avgjøres det på partiets nominasjonsmøte.

–Vi har et fantastisk lag på Stortinget og i regjering i dag, det foreslår vi å videreføre. Denne listen har en god fordeling, både med hensyn til kjønn, alder og geografi, i tillegg gjenspeiler den i stor grad forslagene vi har fått fra våre egne kommuneforeninger i fylket, sier nominasjonskomiteens leder, Michael Momyr, i en pressemelding.

Aarbergsbotten, mangeåring fylkestopp i Sør-Trøndelag, har møtt fast på Stortinget siden Linda H. Helleland fra Klæbu ble kulturminister i desember i fjor.

- Hjerte og hode

Ifølge Michael Momyr var det aldri aktuelt med en annen listetopp enn Helleland.

–Jeg har kjent Linda siden hun var en ung, idealistisk kvinne i Unge Høyre som var levende opptatt av samfunnet rundt seg. Hun har, gjennom hardt arbeid, utviklet seg til å bli en av de aller dyktigste politikerne i Norge. Linda har gått inn i politikken med både hjerte og hode, det er nok derfor hun har blitt så populær både innen- og utenfor partiet, sier han.

Her er innstillingen fra nominasjonskomiteen:

1. Linda Helleland, Klæbu

2. Frank Jenssen, Trondheim

3. Torhild Aarbergsbotten, Ørland

4. Ove Vollan, Rissa

5. Mari Holm Lønseth, Trondheim

6. Ingvill Dalseg, Oppdal

7. Niklaus Haugrønning, Trondheim

8. Sindre Nilsskog, Trondheim

9. Guro Angell Gimse, Melhus

10. Jan Grønningen, Agdenes

11. Yngve Brox, Trondheim

12. Frank Norvik, Røros

13. Ingrid Skjøtskift, Trondheim

14. Dag Willmann, Hitra

15. Eva Lundemo, Malvik

16. Michael Birkeland, Trondheim

Mangeåring fylkestopp Torhild Aarbergsbotten får tredjeplassen på nominasjonskomiteens liste. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665