En oppmerksom tipser tok dette bildet av den farlige lasten i Innherredsveien i Trondheim i forrige uke.

Tipseren opplyser at det var skarpe kanter rundt hele lasten og at den var sikret med strips. Det får politiet til å reagere kraftig.

- Det er helt hårreisende. Dette er farlig last fordi det er spisse kanter rundt hele veien. I tillegg er det ikke sikret godt nok, sier leder for trafikkteamet ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Frank Nygård.

- Kan bli spiddet

Han mener også at det er en fare for at lasten kan gynge ned i frontruta slik at den hindrer sikten til sjåføren. Men størst fare er det for at slik last kan skade fotgjengere og syklister.

- Hvis man treffer myke trafikanter kan de få kutt av kantene på lasten. For eksempel ved en påkjørsel kan myke trafikanter i verste fall bli spiddet. Heldigvis gikk det bra denne gangen, men man vet aldri når ulykker kan skje, sier Nygård.

Ville fått bot

Nygård opplyser at hvis politiet hadde fått øye på denne sjåføren ville vedkommende fått kjøreforbud og krav om å laste om. Sjåføren ville også fått et forelegg på mellom 6000 og 8000 kroner. Førerkortet ville de ha inndratt fra tre måneder.

- Det skal ikke stikke noe utenfor bilen på denne lasten. Armeringsmatten skulle egentlig ha blitt fraktet med en stor henger eller lastebil, sier Nygård.

Når sjåfører blir stoppet med slik lastsikring får politiet høre mange unnskyldninger.

- Den mest brukte unnskyldningen er at «man skal bare». En transport som denne kan være en økonomisk vurdering fordi leietransport kan være kostbart. Men man vet ikke når det går galt og det kan bli vesentlig dyrere ved en kontroll eller ulykke, sier Nygård.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til  webred@adresseavisen.no  og les et utvalg av tidligere artikler her: