Politiet rykket ut etter melding om klovner med økser og slegger

Politiet i Trondheim har fått flere meldinger om skremmende klovner.

Saken oppdateres.

Adresseavisen gjør oppmerksom på at denne saken er endret onsdag 19. oktober 2016 klokken 17.29. Nye opplysninger gjør at teksten er endret og det opprinnelige bildet er fjernet.


Lite morsomme klovner - såkalte «Killer-clowns» - skremmer barn og voksne rundt om i hele landet. Politiet i Trondheim fikk flere meldinger om slike klovner tirsdag kveld. Først fra Ugla i 19.15-tiden, og like etterpå fra Tonstad.

LES OGSÅ: Skremmende klovner dukker opp i Norge

Sendte hundepatrulje

- Meldingen fra Tonstad gikk ut på at tre klovner med øks og slegge skremte barn. Vi sendte to patruljer til stedet - blant annet en hundepatrulje, men klovnene ble ikke påtruffet, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved Trøndelag politidistrikt.

Hun opplyser at politiet de siste ukene har fått flere meldinger om slike klovner.

LES OGSÅ: Britisk politi advarer mot «drapsklovner»

LES OGSÅ: Bløffet om klovneangrep

Politiet sjekker mulig klovnetreff

Flere har opplyst at det skal være et klovnetreff på Tiller onsdag ettermiddag. Dette har også politioverbetjent Elisabeth Kalvøy, seksjonsleder for vakt og beredskap ved Heimdal politistasjon, fått meldinger om.

- Vi har fått tips fra flere foreldre om at det skal være klovnetreff på to steder i Tiller-området onsdag ettermiddag, og vi kommer til å oppsøke disse stedene. Vi synes ikke noe om denne aktiviteten som skremmer barn. Når det kommer slike tips, så sjekker vi det derfor ut, sier Kalvøy.

Klovner kan straffes

- Politiet godtar ikke at folk driver og skremmer folk. Det kan også være straffbart.

Det sier politiinspektør Per Morten Brobakke ved Trøndelag politidistrikt.

Hans kollega, politiinspektør Alf Rune Nilsen, opplyser at han har utarbeidet en liste over hjemler i straffeloven som kan ramme personer som kler seg ut som «killer clowns».

Ifølge denne oversikten kan «Killer clown»-aktiviteten være straffbar etter trusselbestemmelsene i straffeloven, dersom personer blir truet, terrorisert, trakassert eller skremt. Brudd på trusselparagrafen straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

Klovnevirksomheten kan også rammes av paragrafene i straffeloven som omhandler «hensynsløs adferd» samt ordensforstyrrelse.

Sjekker mulige klovnetreff: Politioverbetjent Elisabeth Kalvøy ved Heimdal politistasjon opplyser at de har fått tips om at det skal være klovnetreff på Tiller onsdag ettermiddag. Politiet vil sjekke dette. 
        
            (Foto: Nils Toldnes)

Sjekker mulige klovnetreff: Politioverbetjent Elisabeth Kalvøy ved Heimdal politistasjon opplyser at de har fått tips om at det skal være klovnetreff på Tiller onsdag ettermiddag. Politiet vil sjekke dette.  Foto: Nils Toldnes

På forsiden nå