Trondheim kommune har lagt ut en litt spesiell etterlysning på sin Facebook-side. De leter nemlig etter grantreet som skal pryde Torget før jul.

- Vi har ennå ikke funnet noen kandidater som vi er helt fornøyd med. Jeg tror det finnes noen trær som er bedre enn de vi har funnet til nå. Derfor la vi ut en etterlysning, sier driftsleder Jan Røising i Trondheim Bydrift.

- Må være stort

Treet som skal stå på Torget må være minst 18 meter høyt. Det må være norsk gran og være symmetrisk og fyldig for at det skal ta seg best mulig ut når julelysene tennes.

- Det er et stort byrom, så det må være stort. Men et fint tre på 16 meter er bedre enn et halvgodt tre på 19 meter, sier Røising.

Har fått tips

Treet skal settes opp torsdag før første søndag i advent slik at det er klart til julegrantenningen. Røising har tro på at de skal finne et fint tre som de har mulighet til å hente før den tid. Treet må derfor høre hjemme i Trondheim-området.

- Det må være plassert slik at vi rekker til det med en mobilkran fra veien, sier Røising.

Røising sier at de har fått et par tips om trær i løpet av tirsdag, men at han ikke har hatt tid til å se på dem ennå. Han håper at tipsere legger ved et bilde av treet og hvor Trondheim bydrift kan finne det.