«Ole M.» spør i Ordet fritt i Adresseavisen onsdag om det er mulig å levere hageavfall helt til 1. desember:

«De siste årene har vi merket at klimaforandringene også har nådd Trondheim. Lauvet på trærne henger like godt selv om det er under en uke igjen til avfallsmottaket stenger for vinteren. Forslaget er rett og slett at kommunen forlenger åpningstiden på hageavfallsmottaket til 1. desember. En god og gjennomførbar idé? »

Må betale fra november

Hageavfallsmottaket på Heggstadmoen er åpent i perioden 1. april til 31. oktober. I vinterhalvåret kan hageavfall leveres som restavfall ved gjennvinningsstasjonen mot betaling. Prisen er kr 1,38 per kilo.

- Tone Pettersen Olden, kommunikasjonssjef i Trondheim renholdsverk, er en utvidelse av åpningstiden en god idé?

- Dette er et tema hvert år, og vi ser behovet når høsten er så lang og fin som den har vært i år. De gangene vinteren kommer tidlig er det annerledes, og da er det bra at vi stenger 1. november, siden det er ressurskrevende å holde avfallsmottaket åpent, sier Olden.

Lurer du på hvorfor trærne får høstfarger? Her får du svaret.

Kanskje neste år

Ved behov har de også tidligere utvidet åpningstidene, men de siste to årene har ikke rammefaktorene ligget til rette for det.

- Vi har leid en tomt et annet sted på Heggstadmoen til hageavfallsmottak på grunn av arbeid på egen tomt. Det betyr at vi er mer bundet til tidspunkt og avtaler. Når vi er tilbake på egen tomt neste år kan vi være mer fleksibel igjen og vurdere om vi skal holde åpent lengre, sier hun.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.