Bystyret i Trondheim:

Nå kommer dette til Trondheim

Sara Shafighi (Ap) vil gjøre Trondheim renere med panteringer.

En pantering festes rundt søppelbøtta.  Foto: Niklas Barre

Saken oppdateres.

Under torsdagens bystyre i Trondheim fikk Sara Shafighi (Ap) støtte i sin interpellasjon om å se på muligheten for å etablere panteringer på søppelbøtter i sentrum. Dette som en del av strategien om å gjøre Trondheim sentrum renere. En pantering er som bildet viser en innfatning som festes rundt søppelkasser. Dermed kan flaskene settes der i stedet for å kastes i søppelkassa.

Trønder vant én million på tomflasker - skal kjøpe hus

Slipper kassegraving

- Dette er ikke den største politiske forslaget som har vært i bystyresalen, men den er viktig. Det er bra for miljøet, og vil skape bedre holdninger til resirkulering. Folk slipper også å grave i søppelkassene på jakt etter tomflasker, i stedet finnes flaskene lett tilgjengelig rundt søppelbøtta, sier Shafighi.

Oslo har allerede panterringer, mens Bergen og Tromsø står for tur.

Norge setter ny panterekord

Ingen stor utgift

Shafighi sier at panteringene ble festet på ti forskjellige søppelbøtter i bydel Gamle Oslo. Tilbakemeldingene var så positive at Grünerløkka gjorde det samme, og at flere andre bydeler vurderer å følge etter.

Kommunaldirektør for byutvikling, Einar Aasved Hansen svarte at det allerede er bestemt at panteringer skal testes ut.

- Vi gjør et forsøk, og tester ut 25 enheter. I løpet av første halvår 2017 bestemmes det hvor disse skal stå, og utformingen av disse, svarte han.

Sara Shafighi (Ap)  

Sara Shafighi (Ap)  

På forsiden nå