OmAdressert:

- Vi er mer opptatt av halloween enn atomkrig

Denne uka har Adresseavisen fulgt klasse 10C på Charlottenlund ungdomsskole. Derfor flyttet vi også innspillingen av ukas «OmAdressert» til klasserommet. Der snakker vi om skolehverdagen og ungdommens engasjement.

OmAdressert har denne uka besøkt Charlottenlund ungdomsskole, og invitert lærer Christoffer Hansen og elev Helle Rasmussen som gjester. Sammen med Harry Tiller, Tone Sofie Aglen og Terje Eidsvåg diskuterer de skolehverdagen i 2016, kald krig og amerikansk presidentvalg.  

Saken oppdateres.

Gjest i denne podcasten er elev i 10C, Helle Rasmussen og lærer Christoffer Hansen. Sammen med programleder Harry Tiller, politisk redaktør Tone Sofie Aglen og kommentator Terje Eidsvåg ser vi på skolehverdagen, kroppspress, flinkiskulturen og hvordan skolen har forandret seg siden de mer voksne i panelet gikk der.

US Marines til Værnes

Nyheten om at over 300 amerikanske soldater som skal inngå i en rotasjonsstyrke på Værnes har preget nyhetsbildet, og provosert Russland. I debatten frykter enkelte at vi kan stå foran en ny kald krig med Russland og at amerikanske soldater på norsk jord øker trusselbildet.

- Vi er nok mer opptatt av hva vi skal ha på oss til Halloween enn frykten for en atomkrig, sier Helle Rasmussen. Hennes generasjon har vokst opp i en tid uten kald krig og spenning mellom supermakter.

- Vi har snakket om den kalde krigen på skolen, men jeg tror mange som meg føler at vi vokser opp i en trygg verden. Vi har selvsagt opplevd terror, men frykten for atomkrig har ikke preget vår oppvekst, sier Helle Rasmussen.

Liten støtte til Trump

Foruten skolehverdag og kald krig er panelet innom det amerikanske presidentvalget, og det er liten støtte å hente blant norske ungdommer til Donald Trump går det frem av podcasten.

Du kan høre «OmAdressert» via denne linken eller ved å klikke på bildet nederst i saken.

Vil du abonnere og strømme podcasten via iTunes så klikker du på denne linken.


 
På forsiden nå