Bli med på halloweenfest

Nesten hundre barn tjuvstartet halloweenfeiringen på Voll gård i Trondheim.

Nesten hundre barn og unge tjuvstartet halloweenfeiringen på Voll gård i Trondheim lørdag kveld.

Saken oppdateres.

For første gang ble det lørdag arrangert halloweenfest på Voll gård. Bak arrangementet står prosjektet «OpplevelsesVoll» som er et samarbeid mellom Voll gård, Strinda frivilligsentral og kulturenheten i Trondheim kommune.

BLI MED PÅ FESTEN - SE VIDEOEN I VINDUET OVER

- Halloween er en av de nye tradisjonene som virkelig er ekskluderende. Det er mange som ikke har noen å gå sammen med denne kvelden og som ikke blir invitert på halloweenfester. Vår oppgave er å være inkluderende. Så vi fant ut at vi ville bruke denne anledningen til å lage et inkluderende arrangement, sier prosjektleder for OpplevelsesVoll, Hege Sivertsvik.

Les også: - Mange barn går med klump i magen i disse dager

Prosjektleder i «OpplevelsesVoll», Hege Sivertsvik, tror halloweenfeiringen kan ekskludere mange barn og unge.   Foto: Frank Lervik

Barna gikk først gjennom en «skrekkløype» i området rundt gården. På låven satt en frivillig far og leste skumle historier. Det ble også servert gresskarsuppe og grillpølser. 

- Dette er helt nytt for oss så vi hadde ingen anelse om hvor mange som kom. Nå er det over åtti her, og det er akkurat passe med tanke på hvor mange frivillige voksne vi har fått med oss, sier en strålende fornøyd prosjektleder.

Les også: Her får du billigst halloween-godt

Fakta om halloween
  • Halloween er natten før allehelgensdag, 1. november.
  • Navnet er en sammentrekning av det engelske navnet på allehelgensaften, «Allhallows Eve».
  • Halloween feires med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier «Knask eller knep?», den norske oversettelsen av «Trick or treat?», og får godteri fra folk i nabolaget.
  • Halloween feires også med utkledningsfester for voksne, og forbindes gjerne med utskårne gresskar og skrekkfilmeffekter.
  • Halloween har sin opprinnelse fra England og Irland, men kom til Norge som en kulturimpuls fra USA. Dagen feires nå overalt i den vestlige verden.
  • I Norge fikk halloweenfeiringen et gjennombrudd på begynnelsen av 2000-tallet.
  • (Kilde: Store norske leksikon)
På forsiden nå