Slik kan du feire halloween i Trondheim

Stadig flere lager fest for barna på halloween.

Gresskar i mange varianter er å se på halloween.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Ikke alle skal gå knask eller knep i nabolaget 31. oktober. Da kan man istedet oppsøke noen av arrangmentene som finner sted i Trondheim på mandag.

Sverresborg blir museets byavdeling forvandlet til en spøkelsesby 31. oktober. Allerede klokken 17.00 kan de minste møte opp med lommelykt og bli med på lyktevandring på en eventyrsti.

LES MER: - Man må få lov til å ikke ønske å være med på dette uten å være nødt til å flytte til en hule i fjellet

SE MER: Slik lager du halloween-gresskar

Masse godteri!

Salem Menighet og Betel Pinsemenighet står som arrangører av HalloVenn som er alternativ til den vanlige halloween-feiringen. Her kan barn møte opp og delta på ulike aktiviteter der de får godteri i premie. Barna oppfordres til å kle seg ut, men ikke i skumle kostymer.

HalloVenn arrangeres også i Stjørdal, Levanger, Heimdal og på Røros.

SE MER: Se hvor lett halloween-kostymer brenner

Ved Ringve musikkmuseum vil det bli musikalske spøkelser å finne. Blodsuppe og skumle muffins står på menyen i kaféen. Også her oppfordres folk til å ta med lommelykt.

Vitensenteret i Trondheim har i helga et spesielt halloween-program lørdag og søndag.

- Skjelett-ekspert Guus Wellesen vil komme å preparere skjelett og holde foredrag. Barna får også anledning til å bygge sitt eget skjelett, sier butikkleder Haakon Aarønæs.

LES MER: Hun åpnet hjemmet sitt for alle barn i Trondheim

Utsolgt halloween-vandring

Visit Trondheim arrangerer «Halloween-walk» i Trondheim sentrum mandag, men allerede onsdag var arrangementet utsolgt.

- Vi har fått 167 påmeldte og da har vi ikke kapasitet til mer. Det er kjempeartig og overraskende at interessen har vært så stor, sier Sunniva Evjen, marketing manager i Visit Trondheim.

- Vil dere øke kapasiteten neste år?

- Absolutt. Det er tydlig at halloween-interessen har kommet for å bli, men at mange vil ha mer enn bare godteri. Vi er avhengig av nok guider som kan være med på denne runden, sier Evjen.

«Halloween-walk» er en byvandring for hele familien der man kan kle seg ut, få godteri på ulike steder i byen og samtidig få en spennende historie om byen. Det lukkede arrangementet ender opp hos Vitensenteret der det vil bli flammeshow i bakgården.

- Vi har henvist alle de som ikke fikk plass hos oss til halloween-feiringene på Ringve og Sverresborg, sier Evjen.

SE MER: Slik så det ut da barna ved Birralee International School feiret halloween i 2002

Fakta om halloween
  • Halloween er natten før allehelgensdag, 1. november.
  • Navnet er en sammentrekning av det engelske navnet på allehelgensaften, «Allhallows Eve».
  • Halloween feires med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier «Knask eller knep?», den norske oversettelsen av «Trick or treat?», og får godteri fra folk i nabolaget.
  • Halloween feires også med utkledningsfester for voksne, og forbindes gjerne med utskårne gresskar og skrekkfilmeffekter.
  • Halloween har sin opprinnelse fra England og Irland, men kom til Norge som en kulturimpuls fra USA. Dagen feires nå overalt i den vestlige verden.
  • I Norge fikk halloweenfeiringen et gjennombrudd på begynnelsen av 2000-tallet.
  • (Kilde: Store norske leksikon)
På forsiden nå