Industriveien stengt til desember

En av mange trafikkomlegginger de kommende ukene i forbindelse med E6-prosjektet.

Industriveien stenges i første omgang til desember. Senere skal den stenges permanent, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Svein Soknes.  Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

Fra mandag 31. oktober og frem til desember blir Industriveien på Heimdal stengt sør for Terminalen. Årsaken til stengingen er omlegging av vann- og avløpsnettet i området.

- I forbindelse med E6-utbyggingen er det mye arbeid som skal gjøres langs traseen. Industrivegen skal uansett stenges permanent ved Eik maskin senere i utbyggingsfasen, forteller byggeleder Svein Soknes.

Les også: Mye forberedelser - lite ny vei

Avkjøringen fra E6 til Industriveien stenges neste uke (uke 45). Denne skal i henhold til E6-prosjektet også stenges permanent, i følge Statens vegvesen. 

Ved Sandmoen skal også bussholdeplassene langs E6 flyttes.   Foto: Statens vegvesen/Miljøpakken

Blir trøbbel

Den kommende uken blir det også arbeid på selve E6 like nord for Sandmoen. Her skal trafikken nordover ledes om Østre Rosten. Sørgående trafikk vil gå som normalt, men det blir innsnevring og redusert fartsgrense på stedet. Her skal det frigjøres plass til ny E6, samt ei ny gang- og sykkelbru.

- Dette er arbeid som vil pågå om natten slik at vi ikke lager mer problemer enn nødvendig. Men å bygge ny E6 er ikke problemfritt. Det betyr at vi nødvendigvis må påføre trafikantene litt ekstra trøbbel i tiden fremover, sier Soknes.

I Uke 45 skal E6 ved Hårstad legges om.   Foto: Statens vegvesen/Miljøpakken

Les også: Nå starter byggingen av ny E6

Oppfordrer til å bruke kollektivtransport

I ukene fremover vil det også bli omlegging av E6 både ved Hårstad og ved Ekra på Klett.

- Vi vil oppfordre folk til å kjøre kollektivt om de kan. Slike omlegginger vil det bli mye av i tiden fremover, sier byggelederen.

E6 på Ekra, Klett blir lagt i ny trase og med rundkjøring. Omlegginga gjøres for å bygge en ny framtidig undergang under E6.  Foto: Statens vegvesen/Miljøpakken

Les flere detaljer om trafikkomleggingene på Miljøpakkens nettsider.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå